Bij gebrek aan live-voetbal in de Kikkerpolder, kan je ook iets gaan lezen over het spelletje. Een flauw alternatief, maar het is niet anders deze dagen. Vandaag las ik in mijn krant een artikel over ADO Den Haag. Interessant, maar ik struikel voortdurend over zinnen zoals:

NRC- 28-03-2020

‘Ambitie is onze kracht’ luidt het blauwwitte motto tegenwoordig, maar dit is wel heel erg ambitieus voor een bijna 106-jarige. Maar gelukkig heeft de journalist het niet over een ambitieuze tweedeklasser uit Leiden, maar over het bedrijf van meneer Hui Wang, de baas van United Vansen en eigenaar van de Haagse club, die weer eens met flinke tegenwind te kampen heeft.

Nou is het in Leiden, wat heet, zo’n beetje in de hele wereld ook een trieste boel. “Hoe lang nog” is momenteel de meest gestelde vraag.
Wie het weet mag het zeggen. Onzekerheid alom en daarbij vallen voetbalproblemen toch een beetje in het niet. Gezond blijven is nu het belangrijkste streven. Het bordje ‘Verboden Toegang” bij de ingang van het UVS-complex is niet echt uitnodigend, maar kan hopelijk over niet al te lange tijd weggehaald worden. En dat terwijl we op 1 april o.a. met een reünie voor de 60+ UVS’ers een klein feestje wilden vieren, omdat we al 106 jaar meer dan vitaal zijn.

De Archiefwerkgroep had er al een paar uurtjes aan verspijkerd om er een aardig programma van te maken met filmpjes, een praatje en een hapje en een drankje. We beloven dat we in overleg met het bestuur, zodra dat mogelijk is, een nieuwe datum gaan bepalen.
En als het verbodsbord verdwenen is, gaat de werkgroep ijverig aan de slag om het archief van UVS weer verder een fris gezicht te geven.

Er valt nog een hoop te onderzoeken op dat gebied. Wat te denken bijvoorbeeld van de duizenden foto’s(?) die nu willekeurig in dozen zijn opgeborgen en waarvan een groot deel zonder inhoudsvermelding. Wellicht gaan we daar ook nog de hulp inroepen van UVS’ers met een sterk geheugen.

Zo maar een tweede elftal uit eind jaren 50 van de vorige eeuw. We herkennen staand v.l.n.r.: Henk Rol, Han Verhoeks, Jan van Hoven, Nico den Hoed (ook een goede cricketer), Herman de Graaf, Koos Veefkind.
Gehurkt v.l.n.r.: Wil Koenen, Bob van Meijgaarden, Henk Maaskant, Wim Bekkering, Ger Regtering

Laten we woensdag 1 april thuis toch even stilstaan bij een nieuwe verjaardag van de club die dan al 106 jaar lang in blauwwit kleur geeft aan het voetballeven in Leiden!
Alvast gefeliciteerd! Mede namens Fred Beerenfenger, Hans Neuteboom en Nico van Horn van de archiefwerkgroep.

Simon van Meijgaarden

3 weken geledenBledders met veters
4 maanden geledenBLEDDERS MET VETERS
7 maanden geledenBekerverlies semi-profs UVS eindigt bijna in de rechtbank