Ukkenvoetbal

Bij UVS kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar al komen voetballen. De ukken spelen op zondagochtend van 10:00u tot 11:00u op het hoofdveld. Onder begeleiding van professionele (selectie) trainers worden de jongens en meisjes op een gestructureerde en vooral plezierige manier en spelenderwijs (lichte) voetbaltechnieken aangeleerd.

De training bestaat uit loopcoördinatie en techniek “de baas worden over de bal” en daarnaast onderlinge partijtjes van twee tegen twee zonder lijnen. De trainingen zijn zo ingericht dat de doorstroming naar de J08 en J09 makkelijker wordt. Deze doorstroming vindt twee keer per jaar plaats, in de winterstop en in de zomerstop in goed overleg.

Alles wordt op een speelse manier uitgevoerd want plezier moet voorop staan. Met behulp van spelmaterialen en spelletjes zullen de kinderen iedere week opnieuw worden uitgedaagd.

Halverwege de training krijgen de ukken limonade die verzorgd wordt door de ouders. Vanaf de ukken wil UVS de ouders en de spelers aan de club binden. Daarom streeft UVS er naar om dat samen te doen. De ouders worden bij de ukken ingedeeld om limonade te schenken en zij worden gevraagd te assisteren tijdens de trainingen. Zo worden ouders erbij betrokken en dragen zij hun steentje bij wat in hogere elftallen heel gewoon is.

UVS geeft de ukken altijd eerst de gelegenheid om drie keer gratis mee te trainen. Daarna kan de uk aangemeld worden via de link “lidmaatschap” op homepagina van de website. Voor alle extra informatie en vragen kan er een mailtje gestuurd worden naar ukken@uvs-leiden.nl.

Graag tot ziens bij UVS!