Missie en Visie

“Ambitie, ontwikkeling en vriendschap”

 

Ambitie is onze kracht” staat er op de zuil bij binnenkomst op ons terrein. Het past bij de lange en rijke geschiedenis van UVS. Ambitie betekent onder meer dat je naar een doel streeft. Het is ons streven om in 2028 de meest aantrekkelijke jeugdopleiding van de regio Leiden[1] en de Zuidelijke Bollenstreek[2] te zijn, ongeacht niveau en leeftijdscategorie van de speler en rol binnen de vereniging.

 

Om daar te komen dagen we iedereen in de jeugdopleiding uit om zich door te ontwikkelen. Zowel spelers als kaderleden. Wij zijn er van overtuigd dat ontwikkeling in combinatie met aanvallend, verzorgd en attractief voetbal tot maximaal spelplezier leidt. Uiteindelijk zal dat ertoe leiden dat onze jeugdelftallen zo hoog mogelijk zullen spelen.

 

We leiden jongeren op tot zelfbewuste en nieuwsgierige teamspelers en we zorgen voor een vloeiende overgang van de Onderbouw (Ukken tot en met JO12) naar de Bovenbouw (JO13 en verder). Steeds meer zelfopgeleide spelers moeten de stap naar het eerste elftal kunnen maken en dat proces begint in de Onderbouw. We onderscheiden ons van andere clubs door een eigentijdse visie op ontwikkeling (en talent).

 

UVS staat voor Uit Vriendschap Sâam. Wij benadrukken dat in de manier van omgang met elkaar op het veld, langs de lijnen, in de kleedkamer, in de kantine maar ook buiten de club. We organiseren activiteiten naast het reguliere voetbalaanbod van de KNVB om vriendschap en respectvolle omgang met elkaar te bevorderen. We geloven erin dat er zonder relatie geen prestatie bestaat en bouwen daarom een duurzame relatie op met spelers, kaderleden en ouders. Heldere, krachtige en persoonlijke communicatie gaat ons daarbij helpen.

 

Onze ambitieuze insteek met een focus op ontwikkeling en vriendschap leidt tot de volgende doelstellingen:

1.    we stellen spelvreugde en plezier voor alle spelers centraal in een veilige omgeving;

2.    we leiden creatieve, zelfstandige, zelfbewuste, fysiek sterke en multi-inzetbare spelers op;

3.    we zijn continue bezig met de doorontwikkeling van spelers en kaderleden;

4.    we zetten ons in om zo veel mogelijk geschoolde trainers te werven om de best mogelijke kwaliteit van trainingen aan te kunnen bieden;

5.    we zijn Uit Vriendschap Sâam en werken aan een versterkte binding met de club voor alle betrokkenen (spelers, trainers, coaches, kaderleden, ouders);

6.    we stimuleren voorbeeldgedrag door een nette en respectvolle presentatie van spelers, staf en ouders, zowel in als naast het veld, zowel bij UVS als bij gasten;

7.    we zorgen voor een transparant werkende organisatie met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden;

8.    we verbeteren onze communicatie met betrokkenen, zowel intern als extern;

9.    we zorgen er voor dat onze organisatie is afgestemd op deze doelstellingen.

 

Onze kernwaarden zijn (SAVVORT):

1.    Spelvreugde en -plezier

2.    Ambitie

3.    Vriendschap

4.    Veiligheid

5.    Ontwikkeling

6.    Respect

7.    Transparantie en openheid

 

Voor een goede uitvoering van dit jeugdvoetbalbeleidsplan stellen we de volgende randvoorwaarden:

1.    De beschikbaarheid over en steun van kwalitatief sterke trainers, teamleiders en bestuurs- en kaderleden;

2.    Samenwerking tussen deze partijen voor de uitvoering van dit plan;

3.    Een ontwikkelingsgerichte instelling bij trainers, teamleiders en ouders;

4.    Aanvullend hierop en langzaamaan opbouwend vanaf de bovenbouw: een prestatieve instelling bij trainers en teamleiders;

5.    Goede omgang met jongeren;

6.    Een fysiek en mentaal veilige omgeving;

7.    Kwalitatief hoogwaardige (trainings)faciliteiten, materialen en kleding;

8.    Een cultuur waarbinnen we een opbouwend gesprek met elkaar aan kunnen gaan;

9.    De beschikbaarheid over en steun van voldoende vrijwilligers voor verschillende rollen (bijvoorbeeld grens- of scheidsrechter)


[1] Regio Leiden bestaat uit de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.:

[2] Zuidelijke gedeelte van de Bollenstreek is de gemeente Katwijk (Katwijk aan Zee, Katwijk-Noord, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg).