G-Voetbal

Ons andere vlaggenschip

Eind jaren 80 richtte de KNVB aan alle verenigingen het verzoek om voetbal voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten te integreren in de KNVB. Dit werd in het bestuur besproken, waarna een aantal enthousiaste UVS’ers e.e.a. gingen opstarten. Wijlen Dick Kikkert was de grote animator hierbij en wist in korte tijd de zaak op de rails te zetten. Dit doe je niet zomaar; daar is kennis van de doelgroep voor nodig. Een aantal vrouwen van bestuursleden waren al als vrijwilligster betrokken bij VTV Leiden (in de Leidse volksmond destijds beter bekend als Club 58). VTV staat voor Vrije Tijd en Vorming. Deze stichting houdt zich bezig met de vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking d.m.v. allerlei activiteiten, zoals zwemmen, korfbal, judo, fotografie, computerclub, dansen, kookcursussen, toneel, wandelen, muziek, enz.). De contacten waren er dus al en de meeste bestuursleden waren donateur.

Nogmaals, ervaring met en kennis van de doelgroep zijn belangrijke onderdelen. Destijds kwamen de nodige begeleiders mee met de voetbalgroep. De voetballers werden lid van UVS maar bleven ook lid van VTV. Dit samenwerkingsverband functioneerde prima. Wederzijdse kennis en ervaring waren de belangrijke pijlers. Destijds voor de jongens een grote vooruitgang v.w.b. accommodatie en organisatie, namelijk spelen en trainen op een heuse voetbalaccommodatie en deelname aan door de KNVB georganiseerde competitie- en bekerwedstrijden.  Echter, aan deze samenwerking met VTV kwam 1 juli 2018 een eind. Inkrimping door vermindering van subsidies was hier de oorzaak van. De zogenaamde “sporten buiten de deur” zoals het zwemmen, schaatsen, korfbal en voetbal zijn opgegaan in de reguliere sportverenigingen. Zodoende zijn onze G-voetballers nu alleen nog lid van UVS.

We spelen onze wedstrijden door bijna het gehele district West 2 van de KNVB en wel in Den Haag, Delft, Gouda, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Schiedam, Alphen a/d Rijn, Naaldwijk, Pijnacker, Smitshoek, Zinkweg en Barendrecht. Kortom een behoorlijk gedeelte van Zuid-Holland. Bij het vervoer naar uitwedstrijden zijn we dan ook afhankelijk van goedwillende ouders en UVS’ers.

Naast competitie- en bekerwedstrijden houden we de spelers zoveel mogelijk bezig in de zogenaamde stille periodes zoals de zomer- en winterstop. We schrijven dan in voor o.a. veld- en zaalvoetbaltoernooien. Verder organiseren we 1x per jaar aan het eind van het seizoen een uitgaansdag en bezoeken dan een Eredivisiewedstrijd. Op die dag gaan dan ook de vrijwilligers mee die het gehele jaar kosteloos hun medewerking verlenen. Zoals daar zijn chauffeurs, trainers, scheidsrechters, kledingwassers enz.

Ook organiseren we elk jaar in de maand mei ons UVS G mix-toernooi. Dit toernooi wordt afgesloten met de prijsuitreiking (de Johan Kwestro Wisselbokaal aan de winnaar, de Dick Kikkert Trofee voor de meest waardevolle UVS G voetballer van het afgelopen seizoen en de Wil de Vos trofee voor de beste keeper) en een knallende disco in onze kantine. Hierbij zijn niet alleen de voetballers aanwezig, maar traditiegetrouw ook de bewoners van de diverse Gezins Vervangende Tehuizen. De benaming mix-toernooi betekent dat er ook zogenaamde reguliere teams aan meedoen. Deze mix zorgt al vele jaren voor veel plezier op en rond de velden.

Behalve van de inzet van vele vrijwilligers zijn we afhankelijk van sponsors en begunstigers om alle evenementen financieel mogelijk te maken. Aan de werving hiervan wordt continue gewerkt.

Onze G voetballers wonen zelfstandig (al of niet begeleid), bij ouders of in GVT’s (gezins-vervangende tehuizen) en variëren in leeftijd van 16 tot 60 jaar.

De goed en enthousiast bezochte trainingen worden gehouden op ons complex (kunstgras) en wel elke woensdagavond. De wedstrijden zijn meestal op zaterdag. Dit alles onder begeleiding van een uitgebreid en ervaren team van vrijwilligers.

Kortom een gezellige en volledig geïntegreerde groep voetballers die helemaal bij UVS hoort!

Voor meer informatie:
Fred Beerenfenger
Contactpersoon G-voetbal UVS Leiden.
Mobiel: 06-30263363
Email: fred.beerenfenger@ziggo.nl

INFO NR 7 SEIZOEN 2023 - 2024   

Het programma voor maart voor zover nu bekend. Speciale attentie voor de Paasbrunch op zaterdag 30 maart. Er zijn geen kosten aan verbonden. Laat snel weten of je wel of niet kan.

We trainen van 10.00 tot 11.15 en daarna van 11.45 tot 12.30 uur aan de brunch!

Zaterdag 2 maart

G1 speelt uit tegen Nieuwerkerk G1. Vertrek vanaf UVS om 10.00 uur. Aanvang 11.30 uur. Leiders Bernhard en Patrick.

G2 speelt thuis tegen DONK G1JM. Aanwezig bij UVS om 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Herman en Fred. Scheidsrechter graag!

 

Zaterdag 9 maart

G1 speelt uit tegen Delft G1. Aanwezig en vertrek bij UVS om 11.15 uur. Aanvang 12.30 uur. Leiders Bernhard en Patrick.

G2 speelt ook uit en wel tegen Katwijk G2. Aanwezig en vertrek bij UVS om 09.15 uur. Aanvang 10.15 uur. Leiders Fred en vervanger!

 

Zaterdag 16 maart

G1 speelt thuis tegen Oegstgeest G1. Aanwezig bij UVS 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Bernhard en Patrick.

G2 speelt ook thuis tegen ESTO G1. Aanwezig bij UVS 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders  Fred en vervanger!.

Voor beide wedstrijden graag scheidsrechter!

 

Zaterdag 23 maart

G1 speelt thuis tegen Delft G1. Aanwezig bij UVS 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Bernhard en Patrick. Scheidsrechter graag!

G2 staat stil.

Zaterdag 30 maart

Voor G1 en G2 Paastraining en Paasbruch. Zie eerder in deze info.

Fred 13022024

(06-30263363)