G-Voetbal

Ons andere vlaggenschip

Eind jaren 80 richtte de KNVB aan alle verenigingen het verzoek om voetbal voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten te integreren in de KNVB. Dit werd in het bestuur besproken, waarna een aantal enthousiaste UVS’ers e.e.a. gingen opstarten. Wijlen Dick Kikkert was de grote animator hierbij en wist in korte tijd de zaak op de rails te zetten. Dit doe je niet zomaar; daar is kennis van de doelgroep voor nodig. Een aantal vrouwen van bestuursleden waren al als vrijwilligster betrokken bij VTV Leiden (in de Leidse volksmond destijds beter bekend als Club 58). VTV staat voor Vrije Tijd en Vorming. Deze stichting houdt zich bezig met de vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking d.m.v. allerlei activiteiten, zoals zwemmen, korfbal, judo, fotografie, computerclub, dansen, kookcursussen, toneel, wandelen, muziek, enz.). De contacten waren er dus al en de meeste bestuursleden waren donateur.

Nogmaals, ervaring met en kennis van de doelgroep zijn belangrijke onderdelen. Destijds kwamen de nodige begeleiders mee met de voetbalgroep. De voetballers werden lid van UVS maar bleven ook lid van VTV. Dit samenwerkingsverband functioneerde prima. Wederzijdse kennis en ervaring waren de belangrijke pijlers. Destijds voor de jongens een grote vooruitgang v.w.b. accommodatie en organisatie, namelijk spelen en trainen op een heuse voetbalaccommodatie en deelname aan door de KNVB georganiseerde competitie- en bekerwedstrijden.  Echter, aan deze samenwerking met VTV kwam 1 juli 2018 een eind. Inkrimping door vermindering van subsidies was hier de oorzaak van. De zogenaamde “sporten buiten de deur” zoals het zwemmen, schaatsen, korfbal en voetbal zijn opgegaan in de reguliere sportverenigingen. Zodoende zijn onze G-voetballers nu alleen nog lid van UVS.

We spelen onze wedstrijden door bijna het gehele district West 2 van de KNVB en wel in Den Haag, Delft, Gouda, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Schiedam, Alphen a/d Rijn, Naaldwijk, Pijnacker, Smitshoek, Zinkweg en Barendrecht. Kortom een behoorlijk gedeelte van Zuid-Holland. Bij het vervoer naar uitwedstrijden zijn we dan ook afhankelijk van goedwillende ouders en UVS’ers.

Naast competitie- en bekerwedstrijden houden we de spelers zoveel mogelijk bezig in de zogenaamde stille periodes zoals de zomer- en winterstop. We schrijven dan in voor o.a. veld- en zaalvoetbaltoernooien. Verder organiseren we 1x per jaar aan het eind van het seizoen een uitgaansdag en bezoeken dan een Eredivisiewedstrijd. Op die dag gaan dan ook de vrijwilligers mee die het gehele jaar kosteloos hun medewerking verlenen. Zoals daar zijn chauffeurs, trainers, scheidsrechters, kledingwassers enz.

Ook organiseren we elk jaar in de maand mei ons UVS G mix-toernooi. Dit toernooi wordt afgesloten met de prijsuitreiking (de Johan Kwestro Wisselbokaal aan de winnaar, de Dick Kikkert Trofee voor de meest waardevolle UVS G voetballer van het afgelopen seizoen en de Wil de Vos trofee voor de beste keeper) en een knallende disco in onze kantine. Hierbij zijn niet alleen de voetballers aanwezig, maar traditiegetrouw ook de bewoners van de diverse Gezins Vervangende Tehuizen. De benaming mix-toernooi betekent dat er ook zogenaamde reguliere teams aan meedoen. Deze mix zorgt al vele jaren voor veel plezier op en rond de velden.

Behalve van de inzet van vele vrijwilligers zijn we afhankelijk van sponsors en begunstigers om alle evenementen financieel mogelijk te maken. Aan de werving hiervan wordt continue gewerkt.

Onze G voetballers wonen zelfstandig (al of niet begeleid), bij ouders of in GVT’s (gezins-vervangende tehuizen) en variëren in leeftijd van 16 tot 60 jaar.

De goed en enthousiast bezochte trainingen worden gehouden op ons complex (kunstgras) en wel elke woensdagavond. De wedstrijden zijn meestal op zaterdag. Dit alles onder begeleiding van een uitgebreid en ervaren team van vrijwilligers.

Kortom een gezellige en volledig geïntegreerde groep voetballers die helemaal bij UVS hoort!

Voor meer informatie:
Fred Beerenfenger
Contactpersoon G-voetbal UVS Leiden.
Mobiel: 06-30263363
Email: fred.beerenfenger@ziggo.nl

INFO NR 4 SEIZOEN 2022 - 2023 

Onder het competitieprogramma voor de maanden, november en december zoals dat nu bekend is.

 

Zaterdag 5 november 2022

G1 speelt uit voor de competitie tegen Barendrecht G1. Aanwezig en vertrek bij UVS om 08.30 uur. Aanvang 10.15 uur. Leiders Bernhard en Patrick.  

G2 speelt thuis voor de competitie tegen Delft G5JM. Aanwezig bij UVS om 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Herman en Rosanne. Scheidsrechter Cas

 

Zaterdag 12 november 2022

G1 speelt thuis voor de competitie tegen Delft G1 Aanwezig bij UVS om 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Patrick en Herman. Scheidsrechter gezocht!!!

G2 speelt uit voor de competitie tegen Laakkwartier G2. Aanwezig en vertrek bij UVS om 09.30 uur. Aanvang 11.00 uur. Leiders Bert en Bernhard

 

Zaterdag 19 november 2022

G1 en G2 staan stil!

 

Zaterdag 26 november 2022

G1 staat stil!

G2 speelt uit voor de competitie tegen FC Rijnvogels G1. Aanwezig en vertrek bij UVS om 09.00 uur. Aanvang 10.00 uur. Leiders Bert en Bernhard.

 

Zaterdag 3 december 2022

G1 staat stil!  

G2 speelt thuis voor de competitie tegen VEP G3. Aanwezig bij UVS om 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Herman en Bernhard. Scheidsrechter Bert

 

Zaterdag 10 december 2022

G1 staat stil!  

G2 speelt thuis voor de competitie tegen SEV G2. Aanwezig bij UVS om 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Herman en Bernhard. Scheidsrechter Bert

 

Training

Woensdag van 19.00 tot 20.00 uur op kunstgras.

Allemaal komen. De trainers staan er voor jullie!

Kan je een keer echt niet, zeg of bel van tevoren af bij één van de trainers.

 

Winterstop

Woensdag 14 december laatste training dit jaar.

De eerste training in het nieuwe jaar is op woensdag 18 januari. Tijden ongewijzigd van 19.00 tot 20.00 uur.

 

Belangrijke telefoonnummers

Trainingen: Lucas Zirkzee (06-80049658)

Wedstrijden G1 en G2: Bernhard v/d Pols (06-53374856)

Fred is weer thuis gaat steeds beter met hem.                      

 

Groeten, Fred en Bernhard

27 oktober 2022