G-Voetbal

Ons andere vlaggenschip

Eind jaren 80 richtte de KNVB aan alle verenigingen het verzoek om voetbal voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten te integreren in de KNVB. Dit werd in het bestuur besproken, waarna een aantal enthousiaste UVS’ers e.e.a. gingen opstarten. Wijlen Dick Kikkert was de grote animator hierbij en wist in korte tijd de zaak op de rails te zetten. Dit doe je niet zomaar; daar is kennis van de doelgroep voor nodig. Een aantal vrouwen van bestuursleden waren al als vrijwilligster betrokken bij VTV Leiden (in de Leidse volksmond destijds beter bekend als Club 58). VTV staat voor Vrije Tijd en Vorming. Deze stichting houdt zich bezig met de vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking d.m.v. allerlei activiteiten, zoals zwemmen, korfbal, judo, fotografie, computerclub, dansen, kookcursussen, toneel, wandelen, muziek, enz.). De contacten waren er dus al en de meeste bestuursleden waren donateur.

Nogmaals, ervaring met en kennis van de doelgroep zijn belangrijke onderdelen. Destijds kwamen de nodige begeleiders mee met de voetbalgroep. De voetballers werden lid van UVS maar bleven ook lid van VTV. Dit samenwerkingsverband functioneerde prima. Wederzijdse kennis en ervaring waren de belangrijke pijlers. Destijds voor de jongens een grote vooruitgang v.w.b. accommodatie en organisatie, namelijk spelen en trainen op een heuse voetbalaccommodatie en deelname aan door de KNVB georganiseerde competitie- en bekerwedstrijden.  Echter, aan deze samenwerking met VTV kwam 1 juli 2018 een eind. Inkrimping door vermindering van subsidies was hier de oorzaak van. De zogenaamde “sporten buiten de deur” zoals het zwemmen, schaatsen, korfbal en voetbal zijn opgegaan in de reguliere sportverenigingen. Zodoende zijn onze G-voetballers nu alleen nog lid van UVS.

We spelen onze wedstrijden door bijna het gehele district West 2 van de KNVB en wel in Den Haag, Delft, Gouda, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Schiedam, Alphen a/d Rijn, Naaldwijk, Pijnacker, Smitshoek, Zinkweg en Barendrecht. Kortom een behoorlijk gedeelte van Zuid-Holland. Bij het vervoer naar uitwedstrijden zijn we dan ook afhankelijk van goedwillende ouders en UVS’ers.

Naast competitie- en bekerwedstrijden houden we de spelers zoveel mogelijk bezig in de zogenaamde stille periodes zoals de zomer- en winterstop. We schrijven dan in voor o.a. veld- en zaalvoetbaltoernooien. Verder organiseren we 1x per jaar aan het eind van het seizoen een uitgaansdag en bezoeken dan een Eredivisiewedstrijd. Op die dag gaan dan ook de vrijwilligers mee die het gehele jaar kosteloos hun medewerking verlenen. Zoals daar zijn chauffeurs, trainers, scheidsrechters, kledingwassers enz.

Ook organiseren we elk jaar in de maand mei ons UVS G mix-toernooi. Dit toernooi wordt afgesloten met de prijsuitreiking (de Johan Kwestro Wisselbokaal aan de winnaar, de Dick Kikkert Trofee voor de meest waardevolle UVS G voetballer van het afgelopen seizoen en de Wil de Vos trofee voor de beste keeper) en een knallende disco in onze kantine. Hierbij zijn niet alleen de voetballers aanwezig, maar traditiegetrouw ook de bewoners van de diverse Gezins Vervangende Tehuizen. De benaming mix-toernooi betekent dat er ook zogenaamde reguliere teams aan meedoen. Deze mix zorgt al vele jaren voor veel plezier op en rond de velden.

Behalve van de inzet van vele vrijwilligers zijn we afhankelijk van sponsors en begunstigers om alle evenementen financieel mogelijk te maken. Aan de werving hiervan wordt continue gewerkt.

Onze G voetballers wonen zelfstandig (al of niet begeleid), bij ouders of in GVT’s (gezins-vervangende tehuizen) en variëren in leeftijd van 16 tot 60 jaar.

De goed en enthousiast bezochte trainingen worden gehouden op ons complex (kunstgras) en wel elke woensdagavond. De wedstrijden zijn meestal op zaterdag. Dit alles onder begeleiding van een uitgebreid en ervaren team van vrijwilligers.

Kortom een gezellige en volledig geïntegreerde groep voetballers die helemaal bij UVS hoort!

Voor meer informatie:
Fred Beerenfenger
Contactpersoon G-voetbal UVS Leiden.
Mobiel: 06-30263363
Email: fred.beerenfenger@ziggo.nl

INFO NR 2A SEIZOEN 2021 - 2022           

Onder het programma voor september zoals dat nu bekend is. Dit programma komt in de plaats van info nr 2.

Zaterdag 4 september 2021

UVS G1 speelt uit voor de beker tegen Honselersdijk G2. Aanwezig en vertrek bij UVS om 11.00 uur. Aanvang 12.30 uur. Leiders Bernhard en Bert.

UVS G2 speelt thuis voor de beker tegen Delft G5. Aanwezig bij UVS 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Scheidsrechter Cas. Leiders Herman en Rosanne.

Zaterdag 11 september 2021

UVS G1 speelt thuis voor de beker tegen Delft G2JM. Aanwezig bij UVS om 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Bernhard en Herman. Scheidsrechter Lucas.

UVS G2 speelt uit voor de beker tegen Delft G4JM. Aanwezig bij UVS 08.30 uur. Aanvang 09.30 uur. Leiders Fred en Bert.

Zaterdag 18 september 2021

UVS G1 speelt uit voor de beker tegen WIK G1. Aanwezig en vertrek bij UVS om 08.45 uur. Aanvang 10.00 uur. Leiders Bernhard en Bert.

UVS G2 speelt thuis voor de beker tegen WIK G2. Aanwezig bij UVS 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Fred en Herman. Scheidsrechter ??

Zaterdag 25 september 2021

UVS G1 speelt thuis voor de competitie tegen Delft G3. Aanwezig bij UVS om 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Leiders Bernhard en Herman. Scheidsrechter ??

UVS G2 speelt uit voor de competitie tegen Oliveo G1 (Pijnacker). Aanwezig en vertrek bij UVS 08.30 uur. Aanvang 09.45 uur. Leiders Bert en ??

Scheidsrechters/begeleiders gevraagd daar waar ?? staat!

Trainingen

We trainen op woensdag van 19.00 - 20.00 uur.

Belangrijke telefoonnummers

Trainingen: Lucas Zirkzee (06-80049658)

Wedstrijden G1: Bernhard v/d Pols (06-53374856)

Wedstrijden G2: Fred Beerenfenger (06-30263363)                 

Succes en plezier met de wedstrijden! Groeten, Fred.

 

 

FHB/25 augustus 2021