De Kikkerpolder is weer langzaam ontwaakt na een veel te lange voetballoze periode. Er wordt weer getraind, oefenwedstrijdjes gepland, de Ukken staan weer te trappelen en er is zelfs een nieuwe bewoner gearriveerd: LSVV’70 maakte de terrein overstap van Lugdunum naar UVS.  En op de achtergrond is de archief werkgroep weer begonnen om de UVS-historie netjes in kaart te brengen. Dat betekent niet alleen maar zuurvrije dozen vullen, maar ook actief op zoek gaan naar nog onbekende blauwwitte zaken.

Het internet is ook voor ons een schier onuitputtelijke bron. We komen daar binnenkort nog uitvoerig op terug. Zo zijn we deze week bij toeval gestuit op een interessante site. De maker, Joost Poort, heeft de club geschiedenissen in kaart gebracht van alle amateurverenigingen die in het verleden betaald voetbal hebben gespeeld. Een geweldige klus, die erg veel leuke informatie oplevert. En zoals bekend heeft UVS ook een ‘betaald’ verleden.

1960 – UVS – DHC met een koppende Freek Filippo en Jan Verkuylen in de aanval.

Van 1956 tot en met 1962 behoorde UVS tot de pioniers van het professionele voetbal in Nederland. Alweer heel lang geleden, maar leuk genoeg om daar nog eens bij weg te dromen en in ieder geval weer heel veel zin te krijgen in een nieuw voetbalseizoen.

U kunt de geschiedenis van UVS hier bekijken.

1960 – Coen Rijshouwer, afkomstig van Xerxes en altijd een keurig witte broek voor en na de wedstrijd, in een luchtduel tijdens UVS – De Baronie.

Namens de werkgroep archief,
Simon van Meijgaarden

3 maanden geledenBLEDDERS MET VETERS
6 maanden geledenBekerverlies semi-profs UVS eindigt bijna in de rechtbank
10 maanden geledenOude ambtsketens opgepoetst