Ondanks een flink pak lente-sneeuw op vrijdagochtend 1 april ’22 waren UVS’ers uit alle windstreken op pad gegaan om het verjaardagsfeestje van UVS mee te vieren. We noteerden niet alleen Leiden en omstreken, maar ook Goeree Overflakkee, Veenendaal, Beekbergen en Nieuw-Vennep als startpunt om in de Kikkerpolder met ouwe maten bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. En dat was mede te danken aan de inzet van Sonja, Nico, Cees en Humphrey die achter de bar urenlang bezig zijn geweest om het iedereen naar de zin te maken. Na korte toespraken van Mat de Tombe, Kevin Krishan en Henk Brandt en een filmpje van de kampioenswedstrijd UVS-Neptunus uit 1966 gaf ceremoniemeester Fred Beerenfenger het startsein voor alle hernieuwde kennismakingen van zo’n kleine honderd blauwwitters. En afgaande op de reacties achteraf was er reden om te spreken van een geslaagd evenement.

“Wanneer gaan we dit weer doen?” en “Kunnen we dat filmpje nog eens zien?” waren veelgehoord. Over de eerste vraag zullen we ons beraden, maar op de tweede opmerking gaan we het u gemakkelijk maken. Via het linkje onderaan kunt u thuis of bij de buren nog eens genieten van de fraaie treffers van Gerard Désar en Wally van Schooten, met dank aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid die ons dit materiaal ter beschikking heeft gesteld. En via de link van Omroep West kunt u nog eens zien waar de archiefgroep van UVS zich wekelijks druk over maakt.

Tenslotte willen nog graag één foto met u delen. In de vitrine is een levensgrote poster te bewonderen van een kampioenselftal uit de zestiger jaren. Zeven van die mannen waren op de reünie aanwezig en poseerden meer dan vijftig jaar later nog eens voor het origineel.

v.l.n.r. Gerard Désar, Sjoerd Teske, Bart Lardé, Wijnand Sloos, Wim v.d. Kaay, Jan Leget.

(Ger Logeman, ook aanwezig was op dit moment niet beschikbaar)

Eén conclusie na vrijdag kan in ieder geval wel getrokken worden: de afkorting ‘Uit Vriendschap Saâm’ is ook na 108 jaar nog steeds springlevend!

De Archiefgroep,

Fred Beerenfenger

Hans Neuteboom

Simon van Meijgaarden

Nico van Horn

Kampioenswedstrijd UVS:  https://youtu.be/lX3My8OD5qg

TV West- Archiefgroep:      https://youtu.be/anfqtIF6w1Y

1 maand geledenBLEDDERS MET VETERS
4 maanden geledenBekerverlies semi-profs UVS eindigt bijna in de rechtbank
8 maanden geledenOude ambtsketens opgepoetst