Op papier was dit een wedstrijd waar de liefhebber van gaat likkebaarden:  FC Boshuizen heeft sterke ambities om te promoveren naar de hoofdklasse en UVS doet niets liever dan een stapje hogerop te gaan richting de eerste klasse. Beide clubs hebben ook de selecties om de hoge verwachtingen waar te maken. Die kwamen niet helemaal uit hoewel er bij vlagen knap werd gevoetbald, spektakel bleef echter uit. Uiteindelijk trok de thuisploeg met 2-1 aan het langste eind.

UVS trainer Patrick van Dullemen had af en toe een goed spelende blauwwitte ploeg gezien, maar er waren ook punten waar nog aan geschaafd moet worden. Met een lach: ,,Gelukkig maar, want anders heb ik geen werk.” En serieus: ,,We moeten vanuit de organisatie druk zetten en dat lukte zeker in de eerste helft niet helemaal. Dan ontstaan er te grote ruimtes.  In de rust hebben we het erover gehad en in de tweede helft ging het ook beter. Dat blijft een punt van aandacht. Pluspunt is dat je tegen goede ploegen als Rijnvogels of Boshuizen spelers gedoseerd kunt brengen die weerstand aan het opbouwen zijn zoals Mart Spierdijk of Jim Brugman. Beiden komen terug van een zware blessure. In tegenstelling tot Spierdijk is Brugman nog jong en krijgt vandaag tegenstand van echte kerels, een leerproces ja.”

Waar de trainer van de ploeg uit de Kikkerpolder ongetwijfeld van genoten zal hebben is het wonderschone doelpunt van Thom de Vries. De spits lobde de bal halverwege de helft van Boshuizen ongemeen fraai over de ver voor zijn doel staande goalie van de thuisclub. Dat was op dat moment een meer dan verdiende gelijkmaker. In de eerste helft had Younes Bouhamed ook al op fraaie wijze de score geopend. De bal zeilde, gedragen door de wind, tot ieders verbazing in de verre kruising. Uiteindelijk liet Frank van Gils de 2-1 aantekenen, maar ook de winnende coach Roberto Escudero keek verder dan het resultaat. ,,Ik wilde zoveel mogelijk jongens minuten geven, vandaar dat er maar drie dezelfde spelers startten als tegen SJC afgelopen dinsdag. Ik hanteer geen strikte scheiding tussen O23, het tweede en het eerste. Het is een grote groep waar ik mee train en uit wil en kan putten. Zo creëer ik meer eenheid en binding met de club en iedereen kent onze speelwijze zo.”

Vervolgend: ,,Richting de wedstrijd kijk ik welke specifieke kwaliteiten we nodig hebben. We speelden ook vandaag tegen een sterke ploeg die de ruimtes klein maakt. Dat vraagt om voetbalvaardigheden die niet iedereen (nog) heeft. Daar hebben we in de oefenserie mooi aan kunnen werken, heel goed, want ik verwacht dat in de competitie veel clubs ook zo tegen ons zullen spelen.”

Met FC Boshuizen en UVS heeft Leiden twee puike voetballende ploegen die ongetwijfeld nog zullen groeien dit seizoen.

Lees het hele artikel met nog een leuke nababbel op leidenamateurvoetbal.nl.

Logo Leiden Amateur Voetbal
Bron: Leidenamateurvoetbal.nl
Foto’s: Jan van der Lubbe

GisterenUVS geeft niet thuis tegen Kagia
7 dagen geledenNabeschouwing HVV vs UVS
3 weken geledenRCL domineert UVS met verpletterende 0-5 overwinning