In een ontmoeting tussen VUC en UVS op het Kleine Loo in Den Haag, stonden twee van de meest eerbiedwaardige clubs, met respectievelijk 115 en 110 jaar geschiedenis, tegenover elkaar. Al binnen twee minuten kreeg UVS een uitgelezen kans om de score te openen. Een krachtig schot van Boutahri werd door Hasper, de doelman van VUC, uit het doel geranseld, gevolgd door een misser van van der Zwaan op slechts drie meter van het doel, wat een opluchting betekende voor VUC.

In de elfde minuut nam VUC de leiding. Een slordig balverlies van Müller gaf VUC de gelegenheid om genadeloos toe te slaan, met Meinema die de 1-0 op het scorebord zette. Hoewel VUC enkele kansen creëerde, waaronder een fout van keeper van Belen van UVS die maar net de 2-0 wist te voorkomen, slaagde VUC erin om hun voorsprong vast te houden tot aan de rust.

Na de pauze zette VUC direct druk en creëerde een kans, maar van Belen redde uitstekend op deze inzet. Daarna was het UVS dat meteen druk zette en kans na kans creëerde. In de 51ste minuut leek van der Zwaan de gelijkmaker te scoren, maar Hasper bracht opnieuw redding voor VUC. De tweede helft was een aaneenschakeling van kansen voor UVS, met Spierdijk die op de paal kopte uit een hoekschop en Van Dam die een vrije trap gevaarlijk voor het doel slingerde en Spierdijk die maar net naast kopte.

Met de tijd die wegtikte, gooide trainer Hage van UVS alles in de strijd, waaronder de omzetting van Spierdijk en Adima in de voorhoede. Ondanks een alles-of-nietsaanpak slaagde UVS er niet in om de gelijkmaker te vinden. In de 93ste minuut ontving Luuk van der Vlist zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten, wat UVS met tien man achterliet en gezien het wedstrijdbeeld een overtrokken gele kaart leek.

Het was een teleurstellend einde voor UVS, dat zeker op basis van hun tweede helft meer verdiende. Maar zoals altijd in het voetbal, zit het geluk niet altijd aan je zijde. Nu is het zaak voor UVS om de wonden te likken en zich voor te bereiden op de volgende uitdaging.

Aanstaande donderdag staat er een oefenwedstrijd tegen Blauw Zwart op De Kikkerpolder op het programma om 20:00 uur.

Bijzonderheden: 46. Van der Weijden voor Müller, 72. Dubbeldeman en Cuvelier komen erin voor Van der Zwaan en Boutahri.