UVS stond voor een uitdagende confrontatie tegen Kagia, maar slaagde er uiteindelijk niet in om de overwinning te behalen, resulterend in een bittere 2-3 nederlaag. Het ontbrak UVS aan de benodigde passie, vastberadenheid en strijd, een element dat Kagia zeker wel bezat. Bijna elke tweede bal leek voor de Kagianen te zijn, wat hun dominante spel kenmerkte vanaf het begin.

De teleurstelling begon al vroeg in de wedstrijd, toen Kagia in de eerste minuut genadeloos toesloeg na een foute en riskante crossbal, wat resulteerde in een vroege voorsprong door een doelpunt van Van Schinkel. Ondanks enkele grote kansen voor UVS, zoals die van Adima in de 3e minuut die net naast ging, slaagden UVS er niet in om te scoren.

In de 31e minuut wist Abdelkarim Maatoug UVS weer op gelijke hoogte te brengen met een doelpunt, en slechts enkele minuten later, in de 45e minuut, was het bijna weer raak toen Maatoug opnieuw gevaarlijk werd, maar zijn inzet werd met veel moeite van de doellijn gehaald, waardoor we met een gelijke stand van 1-1 de rust ingingen.

In de tweede helft slaagde Kagia erin om opnieuw op voorsprong te komen met een doelpunt van Lamboo in de 63e minuut. UVS probeerde terug te vechten in de wedstrijd door enkele wissels door te voeren, waaronder de inbreng van Van der Weijden en Dubbeldeman in de 68e minuut, en Bouthari die de geblesseerde Spierdijk verving in de 74e minuut.

Ondanks alle inspanningen leek het erop dat UVS genoegen moest nemen met een nederlaag. Maar in de 84e minuut, bracht Maatoug UVS weer op gelijke hoogte met een prachtig doelpunt, wat de hoop bij de Blauwwitte aanhang deed herleven. In de 85ste minuut schoot Adima op de paal na een voorzet van Luuk van der Vlist. Helaas was het geluk niet aan de zijde van UVS, want in de 90e minuut scoorde Kagia het winnende doelpunt met een krachtig afstandsschot van Lamboo, wat resulteerde in een 2-3 nederlaag.