De LAV-reporter – voor het eerst in deze paradijselijke omgeving – kijkt rond, de zon staat te stralen aan het firmament, er heerst een adembenemende rust. De deur is niet op slot, wanneer er een brievenbus zou zijn, had er een touwtje uitgehangen. Welkom. Een vakantieoord in de Sleutelstad, lijkt het hier. Schoenen uit.

De vader van Henk Brandt, zoals Henk jr. hem graag herinnert. Bij een foto van Johnny Meijer, misschien wel de meest virtuoze accordeonist die ooit de toetsen en knoppen beroerde.

De begroeting vindt plaats met op de accordeon gespeelde klanken van Mag ik van u een lift, meneer? De maestro – Henk Brandt (oom van Henk van Schaik, tegenwoordig spelend voor Eintracht Trier), in volle concentratie – heeft even geen aandacht voor de gast, aan wie hij beloofd heeft veel te vertellen. ‘Genoeg om negen boeken te vullen,’ zal hij bij herhaling zeggen. De sneeuwwitte knoppen-accordeon – een Fratelli Crocio, geërfd van vader Henk die er indertijd het kolossale bedrag van 8.000 gulden voor neertelde. Nu doet het formidabele klankwonder viermaal dat bedrag. ‘In euro’s, hè!’ benadrukt Henk, die moeiteloos overschakelt op een stukje uit My Fair Lady….Lees meer

3 weken geledenBledders met veters
4 maanden geledenBLEDDERS MET VETERS
7 maanden geledenBekerverlies semi-profs UVS eindigt bijna in de rechtbank