In de afgelopen periode zijn er 3 jubileumboeken uitgebracht. Respectievelijk ter gelegenheid van het 70-, 75- en 100-jarig bestaan.
Afbeeldingsresultaat voor logo uvs leiden

“Is alles nu gezegd?”. Deze vraag wordt gesteld in de laatst verschenen uitgave “Een eeuw lang ….. Uit Vriendschap Saâm”. Het antwoord is uiteraard ontkennend.

Via deze nieuwe rubriek willen we dat in ieder geval zoveel als mogelijk aanvullen met nieuwe/oude verhalen en anekdotes. Hier volgt de eerste in een hopelijk lange reeks.

“De oprichters”
Een van de (jonge)mannen die aan de wieg heeft gestaan bij de oprichting van onze club was de heer J. Kwestro.

Tijdens mijn bezoeken aan het verzorgingshuis de Robijn, waar mijn moeder woont, wil ik nog wel eens aanschuiven tijdens het dagelijkse koffie-uurtje. Vanzelfsprekend bijna, gaan de meeste gesprekken over vroeger. Prachtige verhalen en anekdotes. Wat mij betreft genieten geblazen.

Gedurende zo’n gesprek valt de naam UVS en komt er een reactie los van een bewoonster ………. “mijn vader was één van de oprichters van UVS”. Nieuwsgierig als ik ben, haak ik hierop in en laat haar het jubileumboek zien. Daarin is behalve de naam van haar vader, geen foto van hem uit de begintijd te vinden. Wel staat vast dat hij aanwezig was bij de oprichtingsvergadering in de Leuvenstraat 20 ten huize van de heer H. Postma. Ook zijn broer, de heer K. Kwestro, was van de partij.

Na enig speurwerk in de fotodozen, kwam de enthousiaste dochter tijdens mijn volgende bezoek met een foto van haar vader. Trots vertelde zij dat hij verder nog één van de oprichters is geweest van de bedrijfsvoetbalclub “NZH-Tramboys”.

Ik heb haar beloofd de foto met een kort verhaal op onze clubsite te laten zetten. Bij deze dus.

Wie levert de volgende bijdrage? U kunt die sturen aan fred.beerenfenger@ziggo.nl.  

Fred Beerenfenger

NB: Wilt u meer weten over de mooie historie van onze club? Het jubileumboek “Een eeuw lang …………… Uit Vriendschap Saâm” is nog op voorraad. Prijs: € 10,- exclusief eventuele verzendkosten. Ook leuk om cadeau te doen.

1 maand geledenBLEDDERS MET VETERS
4 maanden geledenBekerverlies semi-profs UVS eindigt bijna in de rechtbank
8 maanden geledenOude ambtsketens opgepoetst