De UVS-archiefgroep die zich een kleine drie jaar geleden heeft ontfermd over al het historisch materiaal van de vereniging, voornamelijk bestaande uit cluborganen, documenten, verslagen van vergaderingen en foto’s, heeft op maandag 18 oktober een belangrijke stap gezet op weg naar het veilig (denk aan brandgevaar) en betrouwbaar onderbrengen van een groot deel van het UVS-clubarchief.  

Dankzij bemiddeling van Nico van Horn en met instemming van het UVS-bestuur is dit deel van het archief voorlopig in bruikleen ondergebracht bij Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO), het vroegere Leidse stadsarchief aan de Boisotkade.

Door jarenlange opslag in daarvoor ongeschikte ruimtes is een groot deel van het UVS-archief dermate ernstig door vocht aangetast dat meerdere archiefstukken, waaronder een oud vaandel en diverse foto’s, definitief vernietigd zijn. Inmiddels is alles gearchiveerd en opgeborgen in zuurvrije archiefdozen en krijgt dit deel in Ede een speciale bestralingsbehandeling, waarna de officiële overdracht naar ELO zal plaatsvinden.

Na verdere verfijning van het archiveren van het fotomateriaal zal ook dit deel in een later stadium bij ELO worden ondergebracht.

Op de foto’s levert de archiefgroep, onder toeziend oog en bijgestaan door archiefinspecteur Maria Louwerse en archivaris André van Noort van ELO,  de zuurvrije archiefdozen af aan de Boisotkade. 

De archiefgroep,

Hans Neuteboom
Simon van Meijgaarden
Fred Beerenfenger
Nico van Horn

3 weken geledenBledders met veters
4 maanden geledenBLEDDERS MET VETERS
7 maanden geledenBekerverlies semi-profs UVS eindigt bijna in de rechtbank