Het seizoen is al weer een maand geleden gestart. Vanuit het nieuwe jeugdbestuur blikken we hier kort op terug. Wat is er allemaal gebeurd en waar zijn we nu mee bezig?

Evenementen organiseren

Tijdens de trainers- en ouderavond eind augustus zijn de kaders voor trainen, coachen en spelen bij UVS gepresenteerd. Plezier staat daarbij centraal, zoals je eerder al hebt kunnen lezen. Om dat voor elkaar te krijgen is het Jeugdbestuur bezig met de planning van allerlei activiteiten. Er is weer een brief de deur uitgegaan naar Sinterklaas met de vraag of een aantal Pieten kunnen assisteren bij de training van de Ukken en de jongste teams. Ook zijn we bezig met de planning en invulling van het UVS toernooi in de weken rond Hemelvaart en uiteraard zullen we afsluiten met de fun games eind juni 2023. Dit is allemaal misschien nog een eind weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Wat nu al voor jou zichtbaar is geweest is de deelname op 1 oktober aan de taptoe in het kader van het Leids Ontzet. Mooi om te zien dat Bram Slütter en Jouke Sjaardema dit seizoen zijn opgestaan om de organisatie daarvoor op te pakken, wat tot een leuke avond voor de spelers heeft geleid!

Ontwikkeling van spelers, trainers en teamleiders

Wij beloofden, samen met Aart-Jan van Boksel (Hoofd Jeugd Opleiding – HJO), tijdens de ouderavond meer aandacht te gaan besteden aan de technische ontwikkeling van spelers. Dat hebben we gedaan in de vorm van een vaste circuittrainingsdag waarbij maandelijks een thema aan bod komt. In de maand september lag het accent op ‘dribbelen’. Een aantal dagen voorafgaand aan de training ontvingen de trainers de oefeningen die hierbij horen. De spelers kregen daardoor een steeds andere variant van het thema en ook met een wisselende trainer te maken. Wij doen dat bewust om ze aan verschillende trainers en coaching stijlen te laten wennen. Bijkomend voordeel is dat de trainers meer spelers leren kennen en uitgedaagd worden allerlei groepen te kunnen begeleiden.

Maandelijkse toernooitraining

Verder hebben we voor het eerst een maandelijkse toernooitraining gehouden. In (meestal) 4 tegen 4 partijvormen kwamen de spelers vaak aan de bal. Balcontacten dragen bij aan hun techniek. De teams waren gemixt samengesteld. De gedachte hierachter is dat we vinden dat je van elkaar kunt leren. Het vraagt andere vaardigheden van spelers: bijvoorbeeld aanpassing aan snelheid van het spel of aan fysiek, maar ook coaching of leiderschap door spelers met meer ervaring. Spelers in de onderbouw komen uiteindelijk in steeds grotere teams te spelen. Ze gaan van 6 (tot JO11) naar 8 (tot JO13) spelers en uiteindelijk staan ze met een elftal op het veld. Op de toernooitraining leren ze alvast meerdere spelers kennen zodat de toekomstige overgang naar een nieuwe situatie soepel verloopt. Iedere één-na-laatste training van de maand vindt een toernooitraining plaats. We zagen al veel enthousiaste ouders langs de lijn staan bij de eerste editie van dit seizoen!

Verbeterd materiaal

Dankzij de inzet van het Jeugdbestuur gebeurt dat ook met betere materialen. Je hebt wellicht al gezien dat er een tiental nieuwe kleine doeltjes zijn aangeschaft. Dat maakt het voor trainers makkelijker om partijvormen te trainen, een veel terugkomend element op de vrije trainingsdagen. Dat zijn trainingsdagen waarbij de trainers de vrijheid hebben om hun eigen invulling te geven aan het programma en in principe met hun eigen team trainen. Uiteraard kunnen trainers dan ook gebruik maken van oefeningen die eerder met ze gedeeld zijn in de whatsapp-groep.

Communicatie

Tenslotte proberen wij stappen te maken in de communicatie met ouders, spelers, trainers en teamleiders. Dit bericht is daar een onderdeel van. Je kunt ons altijd aanspreken voor een praatje, suggestie, verbeteridee of vraag. Alleen door met elkaar in gesprek te blijven kunnen we UVS een steeds mooiere club maken. Nu we het toch over communicatie hebben willen wij nog onze complimenten overbrengen aan Jamal Guenoun die de Ukken op enthousiaste wijze op de hoogte houdt via de brief die hij hen stuurt.

Kleding

Nu de herfst is begonnen en de ochtenden en avonden steeds koeler worden willen wij je er nog op wijzen dat spelers warm genoeg gekleed naar UVS komen. Thermo kleding is verplicht onder 10 graden Celsius.

Met sportieve groet,

namens het Jeugdbestuur en de HJO

Jaap van der Marel, technisch beleidscoördinator

1 week geledenUVS Sportdag 2024
2 weken geledenJeugdcommissie zoekt enthousiaste ouders
3 weken geledenOranje kijken bij UVS groot succes