Op 13 december jl. zijn alle leden van UVS leden geïnformeerd over de nieuwe regels die gelden voor wegwerpbekers en -bakjes. Klik HIER voor dat bericht.

De afgelopen periode is er een proef gedraaid met het ter beschikking stellen van duurzame limonadebekers aan thuis- en bezoekende clubs tijdens de rust. Gebleken is dat deze werkwijze niet houdbaar is; zo raken er duurzame bekers kwijt of worden deze aangetroffen in de prullenbakken en is de belasting voor het secretariaat en de barcommissie te hoog, zoals bijvoorbeeld het ook moeten afwassen van de bekers.

Naar aanleiding van de uitkomsten van deze proef zal UVS vanaf 1 maart géén bekers meer aanbieden voor de limonade in de rust van de wedstrijden.

Alle huidige spelers van UVS krijgen vanuit de vereniging eenmalig een eigen duurzame beker aangeboden. Deze zullen binnenkort per team worden uitgedeeld door de jeugdcommissie of worden uitgedeeld in het wedstrijdsecretariaat voor een thuiswedstrijd.

Ben je een beker kwijt of wil je een nieuwe beker kopen dan is het mogelijk om vanaf 1 maart een nieuwe aan te schaffen voor €1,- bij de bar. Maar je kunt natuurlijk ook een eigen beker meenemen van huis of een eigen bidon gebruiken.

Bezoekende teams gaan wij nadrukkelijk vragen zelf zorg te dragen voor hun eigen beker/bidon waaruit zij hun limonade kunnen drinken.

Uit het oogpunt van gastvrijheid zullen we natuurlijk alle teams gewoon limonade aan blijven bieden die zij dan in hun eigen bekers/bidons uit kunnen schenken.

Houd er rekening mee dat naast UVS ook steeds meer andere verenigingen deze regeling (gaan) hanteren. Zorg er dus altijd voor dat je je eigen drinkbeker of bidon ook meeneemt naar een uitwedstrijd.

Wil je meer informatie over het verbod op wegwerplastic voor sportclubs? Klik hier.

Het bestuur

EergisterenMeld je aan voor het UVS klusteam!
3 dagen geledenKledingsponsor worden?
6 dagen geledenZomerstop