Voor sportclubs en verenigingen gaan vanaf 1 januari 2024 nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Deze bekers en -bakjes mogen op deze locaties niet meer worden aangeboden.

Ook UVS gaat alle plastic houdende producten, zoals onze koffiebekers en plastic (bier)bekers vervangen voor duurzame koffiebekers en bier- en frisglazen. De afgelopen periode is voldoende voorraad ingekocht en met ingang van het nieuwe jaar zullen we deze nieuwe duurzame bekers en glazen gaan gebruiken. Hetzelfde geldt overigens voor plastic frietbakjes, lepeltjes, vorkjes etc. Ook deze producten zullen worden vervangen voor een duurzame variant (papieren frietzakken, houten bestek etc).

Oproep aan alle leden en bezoekers is om de nieuwe koffiebekers na gebruik in de verschillende inzamelbaken te gooien. Deze zullen verspreid in de kantine en hal staan. De duurzame bier- en frisglazen kunnen na gebruik worden ingeleverd aan de bar. Vrijwilligers zullen de ingeleverde bekers en glazen grondig wassen voordat ze worden hergebruikt.

Aan de leiders van de jeugdteams van UVS vragen wij ervoor te zorgen dat de alle herbruikbare plastic drinkbekers van zowel het eigen team alsook het bezoekende team worden ingeleverd bij het secretariaat samen met de limonadekan.

De nieuwe duurzame glazen en bekers bij UVS: bierglas, frisglas en koffiebeker

3 dagen geledenVoortgang renovatie bij UVS
7 dagen geledenSchilder en onderhoudsbedrijf Sloos nieuwe sponsor UVS
1 week geledenWaarom lid worden van UVS?