Soms is ook een wedstrijd zonder doelpunten interessant. Voor de rust was er ook nog niet gescoord bij de derby tussen Voorschoten’97 en UVS, maar was er sprake van een open wedstrijd met twee ploegen die er aanvallend iets van wilden maakten. Na de pauze werd de ban toch gebroken. Jim van der Krogt toonde zijn waarde en schoot de thuisploeg naar de winst. Door dit resultaat kwam de ploeg van Jonathan Jonk weer terug in het linkerrijtje en bleef de Leidse ploeg nog achter in de gevarenzone.

Bij de thuisploeg ontbraken Ronnie Verplancke (nog niet geheel okselfris) en Martijn Hogenboom (geschorst) in het hart van de defensie. Op hun plaatsen speelden Guy Smith en Marc van der Voorst en kort daarvoor Kauzi Nomen. Bij UVS ontbrak Mitchell Abdoel op de spelerslijst. De bonkige spits, tot nu toe goed voor zes doelpunten, is alweer vertrokken na zijn overstap vanuit Nootdorp. In de wandelgangen wordt gemeld dat de speler en staf een verschil van inzicht hadden over zijn positie binnen het elftal.

Loyd van der Wilden haalt uit en helaas zonder resultaat voor UVS

De wedstrijd was nog maar koud op gang of Voorschoten’97 had zomaar de leiding kunnen pakken. Een schot uit de tweede lijn werd deels gekeerd door Wesley Kerkvliet, waarna het leder voor de voeten kwam van Nasim el Khiraoui. De doelman hield diens inzet tegen en zo voorkwam de vervanger van Delano van Wanrooij een vroege achterstand voor de Leidse ploeg. Het was de opmaat voor een alleszins beklijvende eerste helft waarin het tempo hoog lag. Er werden links en rechts heerlijke duels uitgevochten, waarbij er wel veel respect over en weer was. Loyd van der Wilden kwam namens UVS het dichtst in de buurt van een treffer. Zijn vlammende schot werd evenwel gekeerd door de zeker keepende Allesandro Kwant. Beide ploegen kregen daarnaast wel wat mogelijkheden, maar grote kansen bleven uit.

Het was heel koud

Voorschoten’97 nam na de rust het initiatief en UVS kwam nog maar sporadisch van eigen helft af in de openingsfase van de tweede helft. Een prima actie van Smith op de achterlijn had een beter lot verdiend, maar de van FC Boshuizen overgekomen speler kon net aan Thom Wijnalda niet bereiken. Even later was het alsnog raak. Van der Krogt kreeg de bal aangespeeld op de zestien, dribbelde kortstondig en haalde vervolgens strak uit buiten het bereik van Kerkvliet.

UVS moest vervolgens opstaan om de achterstand weg te kunnen werken en kreeg weer hoop nadat Smith voor de tweede keer met geel bekeurd werd. Scheidsrechter De Waard kreeg de wind van voren van de groengelen want in hun optiek was de straf exorbitant te noemen. Voorschoten’97 moest nu noodgedwongen terug en werd een paar keer aan het wankelen gebracht, maar hevige paniek bleef achterwege. Jeffrey van Kempen kwam nog in de nabijheid van de 1-1, maar de linksback mikte voorlangs het doel van Kwant.

Kort daarna werden de ploegen naar de kleedkamer gedirigeerd en kwam er het nodige kabaal uit de omkleedruimte van de gastheren. Een wedstrijd winnen is immers altijd lekker en zeker als dat ten koste gaat van een streekgenoot. Even verderop stonden de gezichten bij UVS bepaald minder vrolijk, ook al in de wetenschap dat VELO volgende week wacht. De koploper bleek evenwel ook niet onoverwinnelijk en ging in speelronde tien voor het eerst onderuit in deze competitie. Wellicht kan UVS in speelronde 11 een tweede tik uitdelen. Voorschoten’97 sluit af met een duel tegen Honselersdijk waar ex-Voorschoten trainer Andre Lourens bezig is aan zijn laatste seizoen.

Voorschoten’97- UVS 1-0 (0-0). 62. Van der Krogt 1-0.

Voorschoten’97: Kwant, Simonis, Smith, Van der Voorst, Mohamed Maatoug (69. Vonk), Beumer, Van der Krogt, Nomen, Mohamed Maatoug (69. Guijt), Wijnalda, El Khiraoui (86. De Roode).

UVS: Kerkvliet, Sloos, Spierdijk (72. Adima), S. Verlaan, Van Kempen, Leugering (66. Geus), Tetteroo, De Roy van Zuydewijn (66. Hulters), Dubbeldeman (90. A. Maatoug), Tavilla, Van der Wilden.