Door: Arie Koeman

Vorige week behaalde zowel het vlaggenschip als het tweede elftal een aantal wedstrijden voor het einde van de competitie het kampioenschap, afgelopen zaterdag werd dit terecht feestelijk gevierd. Vooraf en tijdens de rust werd er in het businesshome een voortreffelijke (Italiaanse) lunch geserveerd, er waren een aantal lieftallige dames met een glaasje bubbels en dezelfde dames deelden op de tribune een aantal heerlijke hapjes uit.

De Businesslunch
Afbeelding
De dames van Niques Agency

Na afloop van de wedstrijd was er een huldiging op het veld en verplaatste het feest zich naar de kantine waar de muzikale noot werd gespeeld. O ja, tussendoor werd er ook nog gevoetbald. De bezoekers uit Hoek van Holland waren nog in de race voor een periodetitel, Uit Vriendschap Saam liet zien dat er maar een ploeg recht had op de titel, vervulde haar sportieve plicht en was met een 4-0 score nog mild voor de gedesillusioneerd afdruipende verliezers.

Keeperstrainer Ronald van Kesteren was vooraf nog sceptisch. ,,Uit wonnen we met 0-3, maar dit was enigszins geflatteerd. Ik vind het tot nu toe de beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben, en aangezien bij ons de druk er wel vanaf is en zij nog ergens om spelen ben ik blij dat we vorige week al de titel pakten.”1 van 32  

Let op! In de letters “Kampioen” is het logo van UVS verwerkt.
De enorme fles champagne van onze hoofdsponsor Horesca Horecavo
Wat een ongelofelijk respect heb ik voor deze persoonlijkheid Willam van Vliet! LR

Na het gebruikelijke aftasten gebeurde er rond de tiende minuut ineens heel erg veel in korte tijd, en niet geheel toevallig waren daar namens de thuisploeg de slimme en uiterst vaardige Jeffrey van Kampen, handenbinder Raul Dubbeldeman en captain Sven Verlaan bij betrokken. Inmiddels was good-old William van Vliet ingebracht, in zijn afscheidswedstrijd mocht hij nog ruim 75 minuten maken. Doelman en uitblinker Rowdy Janssen was het eerste halfuur een ware sta in de weg, maar had na ruim een halfuur geen antwoord op de inzet van Enrico Geus.

Dezelfde Geus was even later weer trefzeker en vlak voor het rustsignaal vergrootte Tomas Tavilla de voorsprong. Een ruime voorsprong bij rust, echter een magere afspiegeling gezien het aantal kansen met een hoofdrol voor doelman Janssen. In de tweede helft was het Van Vliet niet gegund om een geldig doelpunt mee te pikken, miste wat geluk in de afwerking en was hij wel succesvol dan was er voorafgaan een overtreding geconstateerd. Het scorebord kwam nog wel in beweging, amper 30 seconden in het veld was het invaller Tim van Dam die met zijn doelpunt de 4-0 eindstand bepaalde.

Van de 23 tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er 20 gewonnen, met 68 gescoorde doelpunten veruit de meest scorende ploeg en met slechts 11 tegentreffers de minst gepasseerde verdediging. Opvallend is daarbij wel dat er thuis niet verloren werd, 48 keer is er gescoord en slechts drie treffers moesten worden geïncasseerd. Dat zowel het eerste als tweede kampioen is geworden, geeft aan hoe breed en sterk de selectie is. De laatste jaren was men er een aantal keren dichtbij maar werd het uiteindelijk net niet. Het aanstellen van trainer Kevin Krishan in combinatie met assistent trainer Henk Brandt blijkt een gouden greep te zijn geweest waarbij de rol van de sympathieke Brandt niet mag worden onderschat.

Zaterdagmiddag had Brandt voor iedereen een luisterend oor, maakte hij vooraf een praatje met wat mensen op de tribune en sprak hij na afloop op het veld de selectie toe zoals hij dat normaal in de kleedkamer doet. Het bij elkaar houden van deze groep, inclusief staf en aangevuld met wat nieuwe spelers wacht komend seizoen de eerste klasse. Een stap(je) hoger, maar afgaande op dit seizoen kan alleen maar worden vastgesteld dat UVS er aan toe is om op een hoger niveau te gaan acteren. Zonder anderen tekort te willen doen, mogen voorzitter Mat de Tombe en technisch manager Lucas Riethoven ook wel even op de voorgrond worden geplaatst want ondanks dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is geweest blijkt dat de huidige koers een juiste is geweest.

Zo wordt UVS de hoogst spelende Leidse club op zaterdag, en dat is een compliment aan iedereen die op welke manier dan ook bij deze club betrokken is. De organisatie staat, een fantastisch complex, een ruim bemeten businesshome waar sponsoren en gasten zich als een vis in het water voelen. De enige juiste conclusie is dan ook dat UVS niet alleen voetballend gezien een aanwinst is voor de eerste klasse.

UVS – HVC’10 4-0 (3-0). 35. Geus 1-0, 40. Geus 2-0, 45. Tavilla 3-0, 83. Van Dam 4-0.

Opstelling UVS : Van Wanrooij, Sloos (L. Verlaan), S. Verlaan, Van Kempen, Van Zuydewijn, Dubbeldeman, Leugering (Hulters), Tavilla, Geus, Maatoug (Van Vliet (Van Dam)), Spierdijk (Pison).

Opstelling HVC’10 : Janssen, van Ooijen, Boon, Van den Bos, Groothuizen, Reurink, Storm, Bouwhuis (Kraan), Van der Bogt, Slutskyy (Plooij), Bogaards.

Klik hier voor het fotoverslag met dank aan Jan van der Lubbe

Met dank aan:

logo LAV
1 week geledenSelectie UVS 24/25
2 weken geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS
1 maand geledenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21