UVS heeft een plekje op de ranglijst gewonnen. Door het gelijke spel tegen Den Hoorn (0-0), met toekomstig UVS-trainer John Hage op de bank, werd VUC op doelsaldo gepasseerd. De ploeg van Aart Jan van Boksel pakte zo vier punten uit de laatste twee wedstrijden en heeft de hoop gevestigd om Nootdorp en HVV te passeren. De Hagenezen wonnen hun duel, maar zijn binnenkort de opponent van de Leidenaars. Nootdorp kwam als eerste niet voorbij aan hekkensluiter en vrijwel zekere degradant DHC. Doelman Wesley Kerkvliet was redelijk tevreden met de 0-0 in en tegen Den Hoorn.

,,We speelden een lastige eerste helft en dat vooral met onszelf te maken. Den Hoorn was feller en gretiger en we werden te vaak afgetroefd. In een wedstrijd als deze moet je volle bak geven en dat deden zij voor de pauze wel en wij niet. Dat hebben we ook duidelijk te horen gekregen in de rust. De trainer was behoorlijk pissig en gelijk had hij. Het sorteerde wel effect, want na de doelwisseling hebben we ons als team prima hersteld. Ik denk dat we al met al allebei onze kansen hebben gehad om de zege te pakken, maar ik kan wel dealen met dit gelijke spel. Het was leuk voor mij dat ik kort voor tijd een belangrijke redding in huis had. De nul houden is altijd lekker voor een keeper en zeker voor de fase waarin wij verkeren.”

UVS had een strafschop moeten hebben na een overduidelijke overtreding op Raul Dubbeldeman. Van Boksel: ,,Onbegrijpelijk dat die niet werd gegeven. Doodzonde, want elk punt is er eentje en in dit geval twee extra. Wel denk ik dat een gelijkspel in overeenstemming was met de onderlinge krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Verder hadden we nog wel pech met inzetten van Boy Tetteroo en Thom de Vries, maar ook Wesley heeft ons gered.”

De keeper van Den Hoorn gaat niet voor de bal maar pakt Raul Dubbeldeman bij de benen

De doelman weer: ,,We gaan duidelijk de goede kant op. Er wordt scherper en agressiever getraind en iedereen is zich ervan doordrongen dat we er de komende weken moeten staan. Onze situatie is zeker niet uitzichtloos. Ja, ik weet dat we nu DHC krijgen. Wij mogen echter geen tegenstander onderschatten. We staan zelf twaalfde. We zullen vanaf nu elke week 110 procent moeten geven en ik draag graag mijn steentje bij.”

Delano van Wanrooij is ondertussen enkele weken terug vertrokken bij de Leidse club en dat noemt Kerkvliet jammer. ,,Ik ben nu wel eerste keeper, maar ik zal er gewoon moeten staan want ik heb ook mijn concurrenten en moet dus waakzaam blijven. Ik had een prima band met Delano en we hebben veel van elkaars kwaliteiten geleerd. Ik vind het oprecht jammer dat hij er niet meer bij is, maar tegelijkertijd zal ik er nu moeten staan om het team te helpen.”

Den Hoorn- UVS 0-0. Einde wedstrijd 90+5 extra tijd.

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, De Roy van Zuyderwijn, Spierdijk, Adima, Van Kempen, Hulters, S. Verlaan, Tetteroo (’75 Maatoug), Van der Wilden, Tavilla, Dubbeldeman (’75 De Vries).

1 week geledenSelectie UVS 24/25
2 weken geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS
1 maand geledenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21