Binnenkort vinden er werkzaamheden plaats aan de Oegstgeesterweg waardoor de reistijd van en naar UVS langer kan worden. Vanuit de gemeente ontvingen wij onderstaande belangrijke informatie.

Wat gaat er gebeuren?

Van vrijdagavond 16 februari 19.00 uur tot en met maandagochtend 4 maart 6.00 uur wordt er aan de Oegstgeesterweg gewerkt. De weg is daarom in één richting afgesloten. Ter hoogte van de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg in Leiden en de Hugo de Vrieslaan in Oegstgeest komt een brug over de Haarlemmertrekvaart. Om de brug goed aan te laten sluiten op de Oegstgeesterweg moet de Oegstgeesterweg aangepast worden.

Afsluiting Oegstgeesterweg richting Leiden

Voor de werkzaamheden is het nodig om de Oegstgeesterweg vanaf de rotonde bij de Abtspoelweg in Oegstgeest tot aan de Boerhaavelaan in Leiden af te sluiten voor autoverkeer dat richting Leiden gaat. Houd daarom rekening met extra reistijd. Autoverkeer dat vanuit Leiden naar Oegstgeest moet, kan wel langs de werkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen aan de kant van de sportvelden in beide richtingen langs de werkzaamheden. Bestemmingsverkeer richting UVS blijft wel mogelijk vanuit Oegstgeest.

Omleidingen

Het autoverkeer vanuit Oegstgeest dat naar de omgeving Willem de Zwijgerlaan moet, wordt vanaf de rotonde bij de Abtspoelweg/Oegstgeesterweg omgeleid via de Warmonderweg, Rijnsburgerweg en de Schipholweg.

Op de snelweg A44 worden de werkzaamheden ook al aangekondigd. Het verkeer dat vanaf de A44 naar de Willem de Zwijgerlaan moet, wordt omgeleid via afrit 8b Leiden, de Plesmanlaan, Stationspleintunnel en de Schipholweg. Zie kaartje in de bijlage.

Inzet verkeersregelaars

Door de omleiding wordt het op sommige plekken in Leiden waarschijnlijk tijdelijk drukker. Om ook daar alles veilig te laten verlopen, worden er op de omleidingsroute onder andere bij de rotonde bij de Abtspoelweg/Oegstgeesterweg/Warmonderweg en de Posthofrotonde op de Rijnsburgerweg  verkeersregelaars ingezet. Dit gebeurt ’s ochtends en ’s middags in de spits.

Brug in de zomer open

Als de werkzaamheden aan de Oegstgeesterweg zijn afgerond, gaat aannemer Max Bögl verder met werkzaamheden aan de brug. Naar verwachting kan de brug Poelgeest dan in de zomer open.

EergisterenMeld je aan voor het UVS klusteam!
3 dagen geledenKledingsponsor worden?
6 dagen geledenZomerstop