UVS voelde zich bestolen, maar zocht ook de schuld in de eigen kring. ,,Dit is exemplarisch voor ons seizoen’’, oordeelde aanvoerder Mart Spierdijk. ,,Niet voor de eerste keer roepen wij het onheil over onszelf af en laten wij een zekere overwinning uit onze vingers glippen.’’ De 3-3 bij laagvlieger EMM’21 in Roelofarendsveen had zaterdag in de doodstille kleedkamer de impact van een knock-out.

,, Natuurlijk zijn we ook de dupe van een arbitrale dwaling’’, brieste Spierdijk. ,,Die strafschop was een lachertje. Twee spelers hielden elkaar vast. De een ging naar de grond, nam de ander mee. Maar degene die daarbij het hardst schreeuwde, kreeg het voordeel van de twijfel. Dat was die jongen van EMM, dus strafschop. Om werkelijk niets.’’ De bestrafte Axel Pison van UVS maakte na die beslissing zoveel misbaar dat hij binnen dertig seconden twee keer geel kreeg en met rood kon vertrekken. Aanvoerder David Vermeer van EMM’21 benutte het cadeautje en pakte tegen alle logica in een punt voor de thuisploeg.

Heer en meester

Toch schoof Spierdijk de schuld van het gelijke spel niet alleen in de schoenen van de warrig leidende arbiter Ramie Sulaiman. ,,Wij speelden een uur lang een gewonnen wedstrijd. Controleerden het duel, waren heer en meester. Kwamen kort na de rust op 1-3 en creëerden daarna twee open kansen. Maak je er een, dan is het een gelopen koers. Over en sluiten.’’

In dat eerste uur had UVS veel ruimer afstand moeten nemen van de armzalige thuisploeg die op het hobbelige veld pover voor de dag kwam. ,,We hadden ook wat pech’’, relativeerde trainer John Hage van UVS. ,,Twee keer werd een zeker lijkend doelpunt van de lijn gehaald.’’ En na de 0-1 van Tomas Tavilla kwam EMM door een lucky van Stijn Rietbroek binnen de minuut op 1-1.

Nog voor de rust zette Bart van der Weijden de blauwwitten met een droge knal weer op voorsprong, 1-2. En in de laatste seconden voor de pauze verkwanselde Tavilla een enorme mogelijkheid op de 1-3. Die misser werd direct na de thee gecorrigeerd door Isi Adima, 1-3. De komst van Job Mooren en Job Hoogervorst gaf de thuisclub nieuwe energie. ,,Door hun fysieke inbreng verloren wij aan concentratie’’, zag Spierdijk, ,,en gingen we opeens mee in hun opportunistische spel van lange ballen.’’

De 2-3 uit een corner die door de hele verdediging van UVS werd gemist, vormde in de ogen van Hage het breekpunt. ,,We raakten licht in paniek. Lieten de tegenstander vanuit hun eigen kracht spelen.’’ De thuisclub nam na de fortuinlijke gelijkmaker met elf tegen tien genoegen met de remise. ,,We drongen niet meer aan op de 4-3’’, lichtte Vermeer toe, ,,omdat we angst hadden nog te verliezen.’’

BRON: Leidsch Dagblad 28 januari 2024 UVS voelt zich bestolen bij EMM’21, maar steekt ook de hand in eigen boezem na gelijkspel

Verslag van onze razende reporter

Een intensieve en opwindende wedstrijd tussen EMM ’21 en UVS eindigde uiteindelijk in een gelijkspel met een eindstand van 3-3. Het was een duel waarin UVS zich als het superieure voetballende elftal manifesteerde, maar helaas verzuimde om al hun kansen in doelpunten om te zetten, wat resulteerde in een teleurstellend resultaat voor UVS.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde UVS hun dominante spel, met een stroom aan kansen die het doel van EMM ’21 bedreigden. Tomas Tavilla opende de score in de 27e minuut na een knappe voorzet van Isi Adima. Ondanks dit vroege doelpunt bleef EMM ’21 veerkrachtig en wist snel terug te komen met een gelijkmaker in de 29e minuut.

In de 38e minuut was het opnieuw raak voor UVS, waar Bart van der Weijden met een prachtig doelpunt van afstand zijn team op voorsprong zette. In de slotfase van de eerste helft kreeg UVS nog een grote kans via Tim van Dam, maar zijn vrije trap belandde aan de verkeerde kant van de paal. Kort voor rust had UVS nog een kans via Adima die zijn tegenstander passeerde de bal voor gaf op Tavilla, maar zijn poging ging helaas ruim over.

Met een voorsprong van 1-2 voor UVS gingen beide teams de kleedkamers in.

In de tweede helft kwam UVS sterk uit de kleedkamer en vergrootte Isi Adima in de 46e minuut de voorsprong naar 1-3. UVS domineerde het spel en kreeg in de 58e minuut opnieuw een grote kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar slaagde er niet in om deze te benutten.

EMM ’21 vocht zich terug in de wedstrijd en wist snel twee doelpunten te scoren, waarvan de tweede een eigen doelpunt van UVS was. De wedstrijd kreeg een opmerkelijke wending toen UVS-speler Pison in de 81e minuut een rode kaart kreeg na een discutabele beslissing van de scheidsrechter, wat resulteerde in een penalty voor EMM ’21 die werd benut.

Met een gelijke stand van 3-3 naderde het einde van de wedstrijd, waarbij beide teams bleven strijden voor de overwinning. Ondanks de intense strijd slaagden beide elftallen er niet in om de overhand te krijgen, waardoor de punten uiteindelijk werden verdeeld tussen EMM ’21 en UVS.

Trainer John Hage van UVS na afloop: wij laten 2 zure punten liggen. 1e 60 minuten spelen wij een hele goede wedstrijd. Daarna vergeten we na de 1-3 de wedstrijd in het slot te gooien door niet de 1-4 te maken. Het is niet anders. Verbeteren en op naar volgende week.