De voetbalwedstrijd tussen Alphia en UVS was een waar spektakelstuk, waarbij de uitstekende leiding van mevrouw Plnadoens zorgde voor een eerlijk en opwindend duel. Het veld op Sportpark van Alphia werd het toneel van een intense strijd tussen beide teams, die resulteerde in een boeiend schouwspel met een eindstand van 3-5 in het voordeel van UVS.

Niels van der Burg keerde na een jaar blessureleed bij UVS terug onder de lat en zijn aanwezigheid werd meteen opgemerkt door zijn solide optreden.

De wedstrijd begon met een sterke start van UVS, waarbij het team dominantie toonde en verschillende kansen creëerde, waaronder vier corners zonder resultaat.

Alphia wist echter als eerste te scoren in de 24ste minuut, maar UVS liet zich niet uit het veld slaan en kwam snel weer op gelijke hoogte dankzij een knappe kopbal van Mart Spierdijk. Kort voor rust nam UVS zelfs de leiding met een prachtige goal van Adima, na een assist van Maatoug.

Na de rust zette UVS haar aanvalslust voort en breidde de voorsprong uit met treffers van Tavilla en nogmaals Adima (2x). Ondanks de terugkomst van Alphia met twee doelpunten, slaagde UVS erin haar voorsprong vast te houden en de overwinning veilig te stellen.

Het debuut van Luuk van der Vlist en sterke invalbeurten van spelers zoals Erdogan en Dubbeldeman droegen bij aan de goede teamprestatie van UVS. Trainer John Hage was na afloop vol lof over zijn team, benadrukkend dat de overwinning verdiend was vanwege het vertoonde veldoverwicht en de vele kansen die gecreëerd werden.

Met deze overwinning op zak kijkt UVS vol vertrouwen uit naar de komende uitdagingen, vastberaden om de positieve lijn voort te zetten en verder te bouwen op het succes van vandaag.