Door Kevin Beerenfenger -13 september 2020

Districtsbeker, groep 1, poule 17- UVS kreeg bezoek van Spartaan’20 voor de laatste poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi. In een onverwacht slotspektakel won de thuisploeg met 3-2 na een achterstand van 0-2, maar beide ploegen bereikten alsnog de volgende ronde.

Twee aan elkaar gewaagde ploegen waren vanaf de beginfase zichtbaar op zoek naar openingen. Een klein kansje viel te noteren voor de bezoekers na vijf minuten via een voorzet vanaf rechts maar echte grote mogelijkheden bleven uit. UVS probeerde het dikwijls met te moeilijke oplossingen. Positief was wel dat er gecoacht werd en zo kon het spel van de Leidenaren allengs verbeteren.

De eerste serieuze mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond toen een afvallende bal beheerst werd aangenomen door Thijs de Roy van Zuydewijn. Hij kreeg de bal bij een teamgenoot maar dat schot werd nipt overgetikt door de Rotterdamse keeper.

Aan de andere kant volgde een honderd procent kans voor Spartaan’ 20. De inzet van de bonkige spits Rowendey Schoop werd met een panter achtige reflex van doelman Delano Kloos eruit gedoken. Deze zal door menigeen al geteld zijn maar een knappe redding hield het evenwicht tot de rust in stand.

Na de onderbreking hadden beide ploegen wisselspelers ingebracht. Lang leek het in de tweede helft erop alsof de wissels bij de bezoekers beter uitpakten dan bij de gastheren. Zeker toen een lange pass vanaf links spits Schoop bereikte die de bal bewust met zijn achterhoofd binnen kopte. Dit zag er achterin niet goed uit bij UVS (0-1). De Leidenaren bleven hun spelletje spelen maar de Spartaanse verdediging liet zich niet makkelijk foppen door de behendige voorwaartsen van Patrick van Dullemen. Sterker nog, heel professioneel kwamen zij weer op via de zijkanten en dachten de wedstrijd beslist te hebben doordat Swendley Albertus de 0-2 maakte.

Maar niet voor de eerste keer bleek dat UVS een erg goed team heeft en spelers als Bart van der Weijden, Tomas Tavilla en Younes Seghrouchni het verschil met snel technisch voetbal kunnen maken. Vers bloed van onder andere Isi Adima en Marvin Sloos droeg ook bij aan de terugkomst van UVS. En hoe professioneel Spartaan ’20 ook overkwam, de thuisploeg gaf niet op. Er mislukte nog het een en ander maar de contouren van een omslag in de wedstrijd tekenden zich aan.

In het laatste kwartier kwam het vuurwerk. Adima kreeg de bal, snelde op de keeper van de bezoekers af, wachtte geduldig tot deze zich volledig uitgestrekt had totdat hij niet meer bij de bal kon en omspeelde toen met gemak en schoot binnen. Nog geen twee minuten later stichtte een gretige Sloos gevaar vanaf rechts en gaf een scherpe assist die werd binnen gekopt door dezelfde Adima. Kort daarop precies zo’n zelfde aanval. Weer een assist van Sloos en ditmaal kwam Tavilla ook nog even invliegen en met een snoekduik was daar binnen vijf minuten het derde doelpunt voor UVS. Een razend knappe revival dus van de Leidse ploeg en daarmee werd een leuke pot voetbal beëindigd.

Deze krachtsexplosie van de ploeg van Van Dullemen smaakt naar meer en UVS moet in staat worden geacht een belangrijke rol van betekenis te gaan spelen in de competitie.

Daan van der Zwaan na afloop: ,,Echt mooi dit. Zeker ook voor Isi. Wij zien elkaar dagelijks en we willen allebei graag spelen. Je zag hoe effectief hij vandaag was en dat wordt van ons beide, en uiteraard de rest van het team, ook verwacht. Voor mij geldt dat ik naast het scoren vaker moet zorgen dat ik de bal vasthoud. Mentaal en fysiek probeer ik dat te verbeteren. Als ik zelf bijvoorbeeld niet tot scoren kom, moet ik wel die verdedigers bezig houden en dan komt er vanzelf ruimte voor mijn teamgenoten die het dan kunnen afmaken.”

Opstelling UVS: Kloos, Verlaan, Van Kempen, Pison, Van der Weijden, Tavilla, De Roy van Zuydewijn (Sloos), Van Vliet (Leugering), Geus (Brugman), Seghrouchni, Van der Zwaan (Adima).

Opstelling Spartaan ’20: Godijn, Kapata, Ashu, Wijngaarde (Aslan), Tozlu, Saglam (Curiel), Akinrinbola, Krolis, Azaroialli (Fernandes), Albertus, Schoop.

Logo Leiden Amateur Voetbal


UVS 1 is pasta aan het bereiden ter voorbereiding op de wedstrijd van vanmiddag tegen Spartaan’20. Marvin  (gastheer) en Lars zijn de uitblinkende koks.

2 weken geledenTopscorerslijst allertijden UVS 1
4 weken geledenSelectie UVS 24/25
1 maand geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS