Na twee verliespartijen was het zaterdag zaak voor UVS om de rug te rechten tegen Forum Sport. Een vroege openingstreffer leek lange tijd tot een overwinning te leiden, maar een individuele actie van de bezoekers resulteerde in een late tegengoal. Een gelijkspel waar beide ploegen wel mee konden leven gezien het spelbeeld.

UVS kent vooralsnog een stroeve start in de eerste klasse. Van Valken’68 en DSO werd verloren, terwijl er zeker tegen de ploeg uit Zoetermeer meer in had gezeten. Aan kansen geen gebrek, maar het scoren blijkt een pijnpunt. UVS leek zich hier zaterdagmiddag bewust van, daar de eerste kans van de wedstrijd direct raak was. Marvin Sloos kwam vanaf rechts naar de achterlijn. Hij creëerde ruimte voor een voorzet, die aanvankelijk over iedereen heen leek te gaan. Bij de tweede paal dook echter ineens Mitchell Abdoel op. De spits sprong hoog en kopte van dichtbij de openingsgoal binnen.

Een betere start had de ploeg van trainer Kevin Krishan zich niet kunnen wensen. In een gelijk opgaande eerste helft kwamen beide ploegen vaak niet veel verder dan wat schoten van afstand. De vele corners en vrije trappen leidden nog tot niets. Er viel nog wel een grote kans te noteren voor UVS. Een voorzet kwam terecht bij de vrijstaande Abdoel. Van dichtbij verzuimde de aanvalsleider echter om de score uit te breiden en UVS op een comfortabele voorsprong te zetten.

Het spelbeeld in de tweede helft was nagenoeg hetzelfde als in de eerste vijfenveertig minuten. De ploegen waren in evenwicht, maar Forum Sport leek langzaamaan wat meer initiatief te willen nemen. Al vroeg moest doelman Wesley Kerkvliet redding brengen op een vrije trap van Haitam El Marid. De behendige nummer tien zocht verrassend de korte hoek, maar Kerkvliet was scherp genoeg. Ondertussen was het beste spel er wel vanaf bij beide ploegen. Vanwege meerdere blessurebehandelingen en wissels raakte het tempo uit de wedstrijd.

De aansluiting duurde vaak lang, waardoor er grote ruimtes op het middenveld kwamen. El Marid maakte daar dankbaar gebruik van. De middenvelder dribbelde vrij door en werd pas in het strafschopgebied aangevallen. Voordat de Leidse verdediging kon ingrijpen, schoot El Marid laag onder Kerkvliet door: 1-1. De laatste tien minuten ging UVS weer meer in de aanval. Isi Adima, Abdelhak Maatoug en Enrico Geus waren in de ploeg gekomen en zorgden voor een frisse voorhoede. Vlak voor tijd zorgde Geus bijna voor de overwinning, maar hij drukte niet af. Pogingen van Loyd van der Wilden en Sven Verlaan resulteerden eveneens niet in een tweede Leidse doelpunt. De stand bleef daarmee op 1-1 staan.

Uit de eerste drie wedstrijden heeft UVS nu een punt en staat daarmee op de twaalfde plek. Komende week reizen de Leidenaren af naar Honselersdijk. De blauwwitten zullen daar op jacht gaan naar de eerste zege van het seizoen.

UVS – Forum Sport 1-1 (1-0) 3. Abdoel 1-0, 79. El Marid 1-1.

UVS: Kerkvliet, Sloos (61. Pison), Spierdijk, Verlaan, Van Kempen, Leugering, Tetteroo, Tavilla (77. Maatoug), Dubbeldeman (61. Geus), Abdoel (72. Adima), Van der Wilden.

Forum Sport: Van Pruijssen, Ploemen, De Wit, Da Costa, Scholten, R. Gyamfi (75. Van Otterloo), L’ami, El Marid (84. De Chatenier), L. Gyamfi (75. Bom), Koppenol (58. Goedbloed), Bergen.

6 dagen geledenRCL domineert UVS met verpletterende 0-5 overwinning