De wedstrijd tussen UVS en VUC belooft een spannende strijd te worden, zij het met verschillende inzet voor beide teams. Voor het bezoekende VUC staat er nog veel op het spel, aangezien ze directe degradatie kunnen voorkomen als ze UVS verslaan en Den Hoorn verliest van Voorschoten’97. Het doelsaldo kan hierbij ook een rol spelen in de uiteindelijke rangschikking.

Aan de andere kant heeft UVS weinig meer te winnen in deze wedstrijd. Het team heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en zal zelfs met een goede wedstrijd en een ruime overwinning de herinneringen aan dit matige seizoen niet kunnen doen vervagen. Desondanks hoopt de thuisaanhang dat de spelers zich nog eenmaal kunnen oprichten en op waardige wijze afscheid kunnen nemen van het thuispubliek. Met 28 punten op de teller zal dit de laatste mogelijkheid zijn om het seizoen positief af te sluiten.

De druk ligt dus voornamelijk bij VUC, dat alles op alles zal zetten om degradatie te voorkomen. Ze zullen gemotiveerd zijn om een sterke prestatie neer te zetten en hun kansen op handhaving levend te houden. Aan de andere kant heeft UVS niets te verliezen en kan het vrijuit spelen. Dit kan resulteren in een open wedstrijd waarin beide teams vol voor de winst gaan.

Al met al belooft het een boeiende wedstrijd te worden, met VUC die vecht voor lijfsbehoud en UVS die hoopt het seizoen op een positieve noot af te sluiten. Het thuispubliek zal ongetwijfeld achter UVS staan en het team aanmoedigen om nog een laatste keer te schitteren. Wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen, zal pas blijken na het laatste fluitsignaal.

Note: om 14:20 zal UVS JO13-3 voorafgaand aan deze wedstrijd op ons hoofdveld worden gehuldigd. Dit elftal is afgelopen week kampioen geworden. Zorg dat u erbij bent.

3 dagen geledenVoorbeschouwing UVS – EMM’21
1 week geledenVoorbeschouwing Nieuwkoop – UVS
2 weken geledenVoorbeschouwing UVS – CSW