Alleen theoretisch kan UVS directe degradatie ontlopen. ‘Nog drie keer winnen en je zit in de nacompetitie en dat is altijd een loterij’, de wens is de vader van de gedachte van de verstokte fan van blauwwit. Verlies tegen het sterke VELO lijkt een reële optie en dat kan het einde van UVS in de eerste klasse betekenen. De nadruk ligt op ‘kan’. Allereerst zal VUC gepasseerd moeten worden, maar die ploeg staat nog op de rol voor de blauwwitten. Den Hoorn, dat een punt aftrek heeft gekregen vanwege wanordelijkheden in een recent gespeeld duel, en Nootdorp kunnen ook nog in de kraag worden gevat. Maar dan moet werkelijk alles mee gaan zitten voor de manschappen van Aart Jan van Boksel. Afijn, hoop doet altijd leven. De winst op Voorschoten’97 zorgde in elk geval even voor een geluksmomentje in de Kikkerpolder. In Wateringen verloor UVS met 2-1 van de komende opponent. (zie onderin de tekst voor de aanpassing!)

Nagekomen bericht 10 mei, 12:30 uur (met dank aan Haaglandenvoetbal.nl):

Het duel in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal tussen VELO en sv Den Hoorn werd eerder dit seizoen gestaakt bij een 2-0 stand. De aanklager bracht als straf bij sv Den Hoorn één punt in mindering aan op de ranglijst. Het bestuur van de club ging daartegen in verweer.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft nu uitspraak gedaan en de straf verdubbeld. Het eerste team van sv Den Hoorn is nu twee winstpunten in mindering gebracht op de ranglijst. Een zware tegenvaller voor de club, die volop in strijd is gewikkeld om weg te komen uit de gevarenzone.

De KNVB heeft ook bepaald dat het restant, nog twintig minuten bij een 2-0 voorsprong voor VELO, moet worden uitgespeeld op dinsdag 16 mei aanstaande, aanvang 20.00 uur.

Door deze uitspraak komt sv Den Hoorn op 26 punten te staan, drie meer dan VUC, maar ook drie minder dan sv Nootdorp.

Nieuwe stand onderin: 9. HVV 23-30, 10. Nootdorp 23-29, 11. Den Hoorn 22-26, 12. VUC 23-23, 13. UVS 23-22

5 dagen geledenVoorbeschouwing UVS – EMM’21
2 weken geledenVoorbeschouwing Nieuwkoop – UVS
3 weken geledenVoorbeschouwing UVS – CSW