Door: Hennie Kanbier

Onze redactie sprak met Jeffrey van Kempen en Rody Redel, die naar alle waarschijnlijk (toevallig) aan elkaar gekoppeld zullen zijn in de Kikkerpolder komende zaterdag.

Redel staat wanneer we hem spreken al te popelen om aan de aftrap te staan. Het begin van de competitie is altijd een moment om naar uit te kijken, maar het affiche is dit keer wel erg om van te likkebaarden. ,,Zegt dat wel. Bij UVS kom ik een hoop bekenden tegen. Jongens waar ik eerder mee en tegen heb gespeeld. Ik volgde UVS afgelopen seizoen ook al nadrukkelijk en het is prachtig dat we nu in dezelfde klasse uitkomen met ook nog Voorschoten’97. Daarnaast hoeven we sowieso niet ver te rijden. BOL uit was ook leuk hoor, maar ik heb toch zo mijn voorkeuren.”

Van Kempen is niet minder enthousiast over de openingswedstrijd. ,,Drie jaar geleden zaten we ook bij elkaar en nu zijn we weer op hetzelfde niveau uitgekomen. Geinig om meteen tegen elkaar uit te komen. Vorig seizoen hadden we een hele goede voorbereiding, maar verloren we het eerste duel op bezoek bij DSO met 2-0. Nu zijn de resultaten doorgaans ook okay geweest, maar we speelden lang niet even goed. Het zal beter moeten, want op dit niveau wordt er meer gevraagd.”

Hoe verliep de eerste periode voor de bij Valken’68 spelende multi inzetbare speler? ,,We zijn door in de beker en dat was ook ons doel. Ik heb de drie duels meegespeeld en dat op de rechtsbuitenpositie. Voor mij een nieuwe stek. Ik ben eigenlijk een linksback, die ook op het middenveld kan spelen. Ook als linksbuiten ben ik al ingezet, maar nu sta ik dus op rechts voorin. Het grappige is dat ik naar alle waarschijnlijkheid tegenover mijn maatje Jeffrey sta, haha. We hebben daar al over gesproken uiteraard. Dat gaat ook leuk worden, maar dat geldt sowieso voor deze openingswedstrijd.”

Redel vervolgt: ,,Naarmate we langer bezig waren, ging het steeds beter. Voor de beker wonnen we van DoCoS en Wilhelmus. Tegen FC Boshuizen ging het eigenlijk nergens meer om. De eerste helft hebben we nog energiek aangepakt, maar daarna hielden we wel in. Het duel werd beslist op details. Je wilt uiteindelijk niet geblesseerd raken of een kaart pakken als je een week later tegen UVS begint. Ik denk dat we er op zich goed voor staan, maar we zijn niet compleet. Marc Langeveld speelde al niet in de laatste twee wedstrijden. De vrees is dat we hem weer een tijdje zullen moeten missen vanwege teruggekeerde knieklachten. Ook over Chris de Lange en Brian van Noort kunnen we helaas niet beschikken en Huig van Duijn schuift pas weer aan. Het was al een aderlating dat Jaco van der Bent gestopt is bij ons, maar voor het overige ben ik zeker enthousiast over onze selectie. De concurrentie is echt groot. De bollenstreek is wel een vijver voor Valken’68 met jonge en fitte spelers. Daardoor ben ik ook niet zeker van een basisplaats op een zekere positie, maar ik kan gelukkig op meerdere posities uit de voeten. Dat kan uiteraard ook wel een nadeel zijn, maar ik denk vrijwel zeker dat ik in de basis speel zaterdag.”

SAMSUNG CSC

Van Kempen, in het zijn vierde jaar van de studie Commerciële Economie, sloot later aan bij UVS. ,,Ik ben met vrienden weggeweest en die konden niet eerder op vakantie. Ik sloot daardoor pas aan in ons trainingsweekend, maar sindsdien heb ik veel gespeeld. Ik wil heel graag de goede lijn van vorig seizoen doortrekken. Ook bij ons is de concurrentie evenwel groot. Elke stek is dubbel bezet en sommige posities zelfs drie keer. Ik kon uiteindelijk spelen omdat diverse andere spelers in de verdediging geblesseerd zijn geraakt. Ik noem Lars Verlaan, Axel Pison en Tim van Dam. Wat dat betreft moet Kevin Krishan wel meer puzzelen omdat Loyd van der Wilden zaterdag j.l. uitviel. Mogelijk kan hij nog wel klaar worden gestoomd voor Valken’68, maar dat geldt zeker niet voor Enrico Geus. Hij was voorin ook prima bezig, maar viel weg tijdens een training. Dat zou zomaar drie maanden kunnen duren.”

Beide teams zijn dus niet op volle oorlogssterkte, maar beschikken wel over een brede selectie. De

verwachting is dat er hoe dan ook een leuke pot uitrolt zaterdag. Redel: ,,We hebben wel moeten wennen na het vertrek van Alan Campfens, een voetbaldier pur sang. Derek van der Plas is nu een tijdje onderweg en zijn visie en plannen worden steeds zichtbaarder. Ik zie dat het steeds beter gaat op de trainingsavonden en tijdens de wedstrijden. De selectie was afgelopen seizoen zeker minder breed dus wat dat betreft heb ik er ook veel vertrouwen in. Nee, we hebben niet direct een doelstelling geformuleerd. Het is zaak om ons in eerste instantie veilig te spelen en vervolgens zien we wat er eventueel meer in zit. Het is een superleuke klasse, maar van veel clubs weten we nog weinig. De reistijd zal minder zijn en het is natuurlijk heerlijk om eerder terug te zijn op de club bij winst.” De bij Leaseplan werkende HR-medewerker is zijn studie HR Management aan het afronden en het kan dus een boeiend seizoen/jaar worden. Ook als rechtsbuiten zijnde van Valken’68.

Hieronder de selectie van UVS.
Klik voor een vergroting op de afbeelding en daarna indien gewenst kunt u de foto nog een keer vergroten door er nog een keer op te klikken.

UVS selectie 2022-2033
Foto:Jack Wolters

De linksback van UVS is kritisch over zijn team. ,,In de beker wonnen we weliswaar drie keer, maar groots was het niet. Tegen SVC’08 scoorden we makkelijk, maar we speelden naar mijn idee niet overdreven goed. Bij ROAC kwamen we met 0-2 voor, maar was het niet denderend. Na de pauze speelden we echt belabberd en we wonnen maar nipt. Ons slechtste spel sinds dat Krishan de hoofdtrainer is. Dus we hoeven ons niet blind te staren op de resultaten. In een oefenduel met SJC (vierde divisie, HK) zagen we al wat er van ons wordt gevraagd. Dus we zullen er elke week moeten staan en niets gaat vanzelf. De buitenwacht mag roepen dat we ook dit seizoen weer hoge ogen gaan gooien, maar de focus is eerst om ons veilig te spelen. De intensiteit moet omhoog en er zijn nog zat verbeterpunten. Daar moeten we ons mee bezig houden. Ik kijk in elk geval uit naar zaterdag. Laten we hopen dat ik Rody een zware middag bezorg. Maatje of niet, er gelden nu andere wetten.”

,,Zo is dat”, reageert Redel. ,,Jeffrey is een prima speler en scoorde laatst zelfs voor zijn ploeg. Aan mij en ons de taak om hem en UVS de voet dwars te zetten.”

3 dagen geledenVoorbeschouwing UVS – EMM’21
1 week geledenVoorbeschouwing Nieuwkoop – UVS
2 weken geledenVoorbeschouwing UVS – CSW