De vorige ontmoeting tussen de Leidse vertegenwoordiging in de tweede klasse C tussen DoCoS en UVS leverde een 0-4 overwinning op voor de koploper. Dat duel werd kort voor de coronabreak afgewerkt. Boy Tetteroo liet in die derby nogal van zich spreken met twee doelpunten voor de pauze. UVS bleef de bovenliggende partij en in de eindfase liep de equipe van Kevin Krishan nog verder uit via Abdelkarim Maatoug en Sven Verlaan.

Een slordige vijf maanden verder is UVS opnieuw de favoriet. De gastheer staat nog steeds bovenaan en heeft na de voorbije speelronde nog slechts één concurrent over in de titelstrijd. Vitesse Delft en HVC’10 moesten ondertussen passen. De eerstgenoemde ploeg ging ruim onderuit op bezoek bij Westlandia en de Hoek van Hollanders kregen billenkoek op bezoek bij DoCoS (4-2). Opmerkelijk wel omdat de heenwedstrijd, nog niet heel lang geleden, kansloos werd verloren met 4-0 (zie de beelden van UVS hieronder).

Trainer Dennis Olman: ,,Een echte teamprestatie van een gretig DoCoS. Ik heb daar van genoten. Wel moet ik erkennen dat zij verzwakt waren door het ontbreken van Kirill Slutskyy en Sil van Ooijen. Dan lever je als ploeg wel wat in want dat zijn de smaakmakers. Aan de andere kant kan ik niet stellen dat DoCoS het gehele seizoen compleet is geweest. Verre van zelfs. Nu moesten we terugvallen op Jeroen Krabbendam als keeper. Hij staat normaal gesproken onder de lat bij het zesde elftal. Over alle andere doelmannen konden we niet beschikken. Ik moet echter zeggen dat hij het uitstekend heeft gedaan. Op 2-2 hield hij ons in de wedstrijd en dat was wat mij betreft een kantelpunt in de wedstrijd. Zij waren van 2-0 naar 2-2 teruggekomen en ik vrees dat we anders verloren zouden hebben. Over het geheel was het wel een terechte overwinning.”

Net als zijn spelers kijkt ook Olman uit naar het treffen met UVS. ,,Dat zijn de krenten in de pap en we gaan ook nu voor een resultaat. Niets is onmogelijk en we hebben vertrouwen getankt. UVS had heel veel moeite om Soccer Boys eronder te krijgen en daar stonden wij laatst heel eenvoudig met 0-4 voor. Enkel ging het door eigen toedoen nog bijna fout (3-4), maar ik wil maar aangeven dat elke pot op zich staat. Wij moeten hetzelfde opbrengen als tegen HVC’10 en eerder DSO. Dan kunnen we het ook UVS lastig maken.”

Collega Krishan blikt nog even terug op het duel in Bleiswijk. ,,De 0-1 kwam met moeite tot stand, maar toch hadden we het gevoel dat die goal wel zou vallen. De ploeg heeft geduld gehouden en uiteindelijk kwam het goed. Dat was dubbel lekker, want ondertussen kregen we op de bank mee dat Vitesse Delft en HVC’10 verloren hadden. Ik heb al eerder gezegd dat ik het idee sowieso had dat de concurrentie deze maand punten zou gaan verspelen. Dat is uitgekomen. Natuurlijk weet ik ook dat we zelf verloren van RCL, maar we hadden al een flinke buffer. DoCoS thuis gaat een interessante pot worden. We hopen op lekker weer en een hoop publiek. Voor beide teams staat er een hoop op het spel. Uiteraard weten we hoe we ervoor staan, maar we blijven er nuchter onder. De buitenwacht mag van alles roepen, maar wij moeten ons elke week blijven focussen en niet laten afleiden.”

logo LAV
3 dagen geledenVoorbeschouwing UVS – EMM’21
1 week geledenVoorbeschouwing Nieuwkoop – UVS
2 weken geledenVoorbeschouwing UVS – CSW