Aanstaande zaterdag staat sv Donk tegenover UVS, een veelbelovende ontmoeting tussen twee teams die willen voetballen. Het vorige seizoen eindigde sv Donk op een knappe tweede plaats, slechts twee punten verwijderd van kampioen Aalsmeer. Deze prestatie leidde tot deelname aan de nacompetitie, waar helaas HVV Donk de overhand kreeg in de halve finale.

Sv Donk heeft een selectie met veel zelf opgeleide spelers en ze zijn het huidige seizoen goed begonnen, met 7 punten uit 3 wedstrijden.In de gelederen van sv Donk treffen we enkele bekende namen aan. Mike Sluijter, centrale verdediger en Amsterdammer van geboorte, voegde zich het afgelopen seizoen bij het team na een overstap van sv Montfoort en eerdere periodes bij Jodan Boys. Op het middenveld schittert Nadir Mohandis, een opvallende 24-jarige speler die in het vorige seizoen de overstap maakte van Olympia en zijn jeugdopleiding genoot bij clubs als Feyenoord.En dan hebben we de centrumspits, Jeroen Borsboom, die zijn voetballeven begon bij Donk en na omzwervingen via Jodan Boys, ARC en Noordwijk nu weer terug is waar zijn carrière begon. Met zijn 34 jaar brengt hij ervaring en doelpunten potentieel met zich mee.

UVS is ook goed van start gegaan in de competitie, met twee overwinningen op zak. In de laatste wedstrijd tegen SVC’08 begon UVS misschien wat matig, maar dankzij een sterkere tweede helft behaalden ze toch een punt. Zoals eerder deze week al benadrukt, zal UVS scherper moeten beginnen en een ander niveau moeten bereiken om een lastige middag in Gouda te vermijden.

Sv Donk staat gelijk in puntentotaal met UVS maar heeft een beter doelsaldo en vormt een uitdagende tegenstander voor UVS. UVS bevindt zich nog steeds in een bouwproces onder leiding van onze trainer John Hage, maar we kijken met vertrouwen uit naar de komende wedstrijd in Gouda.

UVS 2 speelt om 12:00 uur uit tegen Verburch 2.

3 dagen geledenVoorbeschouwing UVS – EMM’21
1 week geledenVoorbeschouwing Nieuwkoop – UVS
2 weken geledenVoorbeschouwing UVS – CSW