UVS heeft afgelopen zaterdag de laatste fase van hun voorbereiding afgesloten met een bekerwedstrijd tegen Antibarbari. Onder leiding van onze de nieuwe trainer, John Hage, begon UVS de voorbereiding begin augustus. Tot op heden heeft UVS wisselende resultaten geboekt, maar volgens Hage is dit van ondergeschikt belang in vergelijking met het opbouwen van een samenhangend elftal tijdens de voorbereiding. De opstelling voor aanstaande zaterdag blijft nog een raadsel, maar het vertrouwen in het team is onverminderd groot.

Wat weten we eigenlijk van FC Oudewater?

FC Oudewater, dat ook vorig seizoen uitkwam in de tweede klasse, wordt geleid door de Leidenaar Alex Redel. Redel staat bekend om zijn belofte van attractief voetbal, een belofte die hij de afgelopen jaren heeft waargemaakt. “Liever af en toe met 4-3 verliezen dan regelmatig 0-0 spelen,” waren zijn woorden bij zijn eerste kennismaking met de club. Deze belofte heeft hij ruimschoots ingelost, wat heeft geleid tot indrukwekkende resultaten, waaronder de promotie naar de tweede klasse.

Het afgelopen seizoen eindigde FC Oudewater op de zevende plaats, met 7 punten voorsprong op onze stadsgenoot DoCoS, dat degradeerde. Ter illustratie van hun prestaties: onze tegenstander van aankomende zaterdag behaalde 11 overwinningen, speelde 5 keer gelijk en leed 10 nederlagen, wat resulteerde in een totaal van 38 punten. Alphia eindigde op de zesde plaats, met evenveel punten maar een beter doelsaldo, terwijl RCL op de achtste plaats eindigde, ook met evenveel punten maar een minder goed doelsaldo.

De aanstaande wedstrijd van UVS tegen FC Oudewater belooft een interessante wedstrijd te worden. De UVS-supporters kunnen met de bus meerijden. De bus vertrekt om 12:15 uur vanaf de Kikkerpolder. We hopen op uw steun en adviseren om op tijd te zijn voor de aftrap.

UVS 2 begint de competitie ook met een uitwedstrijd en speelt om 12:00 uur tegen Westlandia 2.

1 maand geledenWedstrijd Nederland – Oostenrijk bij UVS
2 maanden geledenUVS sluit competitie sterk af met zege op Olympia
2 maanden geledenKikkerpolder toernooi Jo8 t/m Jo11