Door: Arie Koeman

Uit Vriendschap Saam ontving zaterdagmiddag rode lantaarndrager DHC, een wedstrijd waarin voor de Leidenaren nauwelijks iets te winnen viel. De tegenstander wil koste wat het kost het seizoen uitspelen, om volgend seizoen een nieuwe start vanuit de tweede klasse te kunnen gaan maken. Komende week wordt behangkoning John van Zweden gekozen als voorzitter, de ooit roemruchte Delftse club hoopt dan in rustiger vaarwater te zitten, een herkenbare situatie voor de Leidse club. Met gemiddeld zeven tegendoelpunten en slechts een punt was de thuisploeg vooraf de favoriet. Na een stroeve start werd het uiteindelijk slechts 5-1.

Het begin van de gastheer was slap. Uit een door captain Sven Verlaan makkelijk weggegeven hoekschop kon Zakari El Barzouhi redelijk ongehinderd binnenkoppen. ,,Ik weet niet wat ik aan doen was, en dit overkomt mij normaal gesproken nooit maar dit was wel te gemakkelijk. Waarschijnlijk gebrek aan concentratie”, aldus een schuldbewuste Verlaan na afloop.

Na de volgende plaagstoot van de bezoekers was het de beurt aan Loyd van de Wilden. Zijn vrije trap kon ternauwernood door de doelman worden gekeerd, een voorzet was net te scherp voor Tomas Tavilla en hij stond aan de basis van een kans voor de naar Ter Leede vertrekkende Jeffrey van Kempen. Ondanks de betere mogelijkheden speelde de Leidse ploeg in die beginfase slordig, het vertrouwen was broos en er was nog steeds die achterstand.

Halverwege de eerste helft schoot Verlaan zijn ploeg in tweede instantie langszij, na wederom een voorzet van Van der Wilden. Een vrije trap van Thijs de Roy van Zuydewijn belandde op het dak van het doel, bij de volgende aanval kwam Achraf El Ghalbzouri goed weg want hij vergreep zich aan de doorgebroken Thom de Vries. Na ruim een half uur kwamen de mannen van trainer Aart Jan van Boksel op voorsprong, een steekpass van Boy Tetteroo bereikte Raul Dubbeldeman wiens voorzet door Thom de Vries werd afgewerkt. Vlak voor het rustsignaal bracht Van Kempen het verschil op twee, ook hier ging de keeper niet vrijuit en moest lossen: 3-1.

Direct na rust schoot Enoch Anomgbor tegen keeper Wesley Kerkvliet aan en werd al vrij snel duidelijk dat het veld wel erg groot werd en er aan beide kanten ruimte kwam. Na wat gevaarlijke momenten voor het doel van Kerkvliet was het de beurt aan Van de Wilden (foto) met de 4-1, de keeper van DHC liet weer een inzet los, ditmaal na een inzet van De Vries. Een opvallend moment, de assistent scheidsrechter van DHC vlagde voor buitenspel, zijn terechte vlagsignaal vond geen genade in de ogen van de leidsman.

Beide teams waren inmiddels aan het wisselen geslagen, en twee van die spelers waren uiteindelijk bij de eindstand betrokken. Een goede individuele actie van Abdelkarim Maatoug en dito voorzet werd door Daan van der Zwaan tot doelpunt gepromoveerd. Van der Zwaan had vervolgens zijn tweede van de middag op de schoen, maar vanaf een meter of vijf schoot hij de bal tegen de onderkant van de lat.

In de laatste fase van de wedstrijd verzuimde UVS grotere afstand te nemen, de gasten liepen op het tandvlees en waren rijp voor de sloop maar er werd niet meer gescoord. De sympathieke naar Argon vertrekkende trainer Van Boksel was na afloop duidelijk. ,,Het belangrijkste vandaag waren de punten, en dan zie je na de vroege 0-1 toch weer wat twijfel in de ploeg sluipen maar de wedstrijd was voor rust al beslist. We verzuimen in de tweede helft meer afstand te nemen, zeker in de laatste fase, en we maakten de verkeerde keuzes.

De Leidse ploeg is nu drie wedstrijden op rij ongeslagen en is door deze winst inmiddels VUC voorbij gestreefd en heeft HVV in zicht. En laat dit nou net de tegenstander van komende week zijn. Bij een goed resultaat stijgt men dus weer een plek en is Nootdorp de volgende ploeg waarop gejaagd gaat worden. Die ploeg staat binnenkort ook op het menu, binnen een aantal weken zal er dan ook meer duidelijk zijn.

Respect overigens voor DHC, trainer John de Letter valt niet te benijden maar is volop gemotiveerd om het seizoen op een positieve manier af te sluiten. Zijn spelers moeten er ook moedeloos van worden om bijna iedere week met grote cijfers te verliezen, maar zij blijven vanuit de discipline voetballen. Als laatste nog een groot compliment aan de club UVS, een zeer gastvrije ontvangst onder leiding van interim voorzitter Lucas Riethoven met een hapje en een drankje en na afloop muzikaal vertier in het clubhuis. Hij wilde verder niet ingaan op de huidige situatie bij ‘zijn’ club, binnenkort volgt er meer informatie.

UVS-DHC 5-1 (3-1). 4. El Barzouhi 0-1, 21. Verlaan 1-1, 33. De Vries 2-1, 45. Van Kempen 3-1, 54 Van de Wilden 4-1, 83. Van der Zwaan 5-1.

Opstelling UVS: Kerkvliet, Verlaan, Van Kempen, Spierdijk (Brown), De Roy van Zuydewijn (Muller), Dubbeldeman, Tavilla, De Vries (Van der Zwaan), Tetteroo, Hulters (Cuvelier), Van de Wilden (Maatoug).

Opstelling DHC: Oti-Bonsu, Attahiri, Ozbilek, Koempai, Ousrouti, Barzouhi (F. Karoumi), Van Dam, B. Karoumi, Ghalbzouri, Drenthe, Anomgbor (Yigitdol).

UVS 2 won met een aantal A junioren in de gelederen met 3-1 van VELO 2. Hieronder de 2-0 van UVS op beeld.

1 week geledenUVS lijdt teleurstellende nederlaag tegen SV Nieuwkoop: 3-1
2 weken geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
2 weken geledenRody Redel keert terug op het oude nest!