Met de hoog uitgevallen 4-1 zege van koploper en titelkandidaat nummer 1 UVS revancheerde de ploeg van trainer Kevin Krishan zich voor de 2-0 nederlaag in Zoetermeer, geleden bij de start van de competitie. Van veel meer gewicht is dat door de drie punten de deur naar de eerste klasse wagenwijd open werd gezet. DSO, de concurrent van de blauwwitten voor de titel, moest winnen om zicht te houden op het kampioenschap.

De uitstekend gespeelde, en gewonnen, midweekse wedstrijd tegen Vitesse Delft had de ploeg van Krishan een boost gegeven. De topper op papier werd door beide ploegen, met name voor rust, voor het talrijk opgekomen publiek waargemaakt. In de eerste vijfenveertig minuten waren de bezoekers de bovenliggende partij. De ploeg van DSO trainer Bert de Best oogde een stuk frisser dan de mannen van Krishan en Henk Brandt.

Vooral de gretigheid voor de tweede bal bezorgde de Zoetermeerders een klein voordeel. Tegenover de thuisclub die in de eerste twintig minuten een mogelijkheid kreeg, stonden een drietal kansen voor de gasten. Assistent-trainer Brandt en collega trainer De Best hadden vooraf aangegeven om volle bak te spelen, waardoor het publiek in de eerste helft een open en boeiend duel werd voorgeschoteld. Na een half uur spelen moest de andermaal sterk keepende doelman Delano van Wanrooij zijn niet geringe talenten tonen om een spetter van Jay Weber onschadelijk te maken.

UVS aanvaller Enrico Geus, al vroeg ingevallen voor de aan zijn knie geblesseerd geraakte Jimmy Brugman, kapte even later drie verdedigers uit in de zestien uit maar faalde in de afwerking. De gastheren mochten al met al nog het meest tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

Veel toeschouwers kregen de openingstreffer van de beweeglijke Geus niet mee. Zestig tellen na aanvang van de tweede helft kwam de speler na een slippertje van hun laatste man 1 op 1 met de DSO doelman te staan. Het kostte de behendige spits weinig moeite om hem te passeren (1-0). De domper voor de gasten werkte even door, waar de gemiste kans van de rappe Brandon Tichem de ploeg ook geen goed deed. De Zoetermeerders herpakten zich en kwamen prompt langszij. Jeffrey Aarts schoot uit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnen, waar aan Leidse zijde gedacht werd aan buitenspel: 1-1.

Na de ongelukkige eigen goal en de rode kaart van Jeffrey Aarts (vanwege natrappen) konden de Leidenaren de wedstrijd naar hun hand zetten, al bleven de counters op de
snelle voorwaartsen lastig te bespelen voor de verdedigers. De ingevallen Abdelkarim Maatoug verzilverde vervolgens een assist van Geus: 3-1. De moegestreden bezoekers wisten dat de wedstrijd gelopen was en kreeg in de slotfase nog een vierde treffer om de oren. Tomas Tavilla was de maker. De thuisploeg won uiteindelijk, maar de 4-1 geeft geen zuiver beeld van de wedstrijd waarin de bezoekers zeker in de eerste helft een uitstekende indruk achter lieten.

,,Dit gaan we niet meer weggeven”, sprak de verheugde Geus na de wedstrijd. ,,De eerste helft was overduidelijk voor de gasten. Echt grote kansen kreeg die ploeg echter ook weer niet. Tot het moment van de gelijkmaker waren wij de baas. De rode kaart kwam ons niet slecht uit.’’ Verder is het goed om van een speler te horen dat de vrouwelijke scheidsrechter Lizzy van der Helm een fantastische wedstrijd floot.

klik hier voor de samenvatting van Leiden Amateurvoetbal

Klik hier voor alle wedstrijdfoto’s van Jack Wolters

Klik hier voor het LIVE verslag van UVS

UVS-DSO: 4-1 (0-0). 46. 1-0 Geus 1-0,  58Koster 1-1, 76. eigen doelpunt DSO 2-1, , 83. Maatoug 3-1,  88. Tavilla 4-1.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Verlaan, Spierdijk, Van Kempen, De Roy van Zuyderwijn, Dubbeldeman, Leugering, Tavilla, Brugman, Tetteroo.