Steeds meer voetbalverenigingen zijn bewust of onbewust bezig met duurzaamheid. Duurzame voetbalaccommodaties zijn helemaal van deze tijd en hebben de toekomst. Uiteraard gaat UVS mee met deze ontwikkeling.

Ook UVS kampt namelijk met stijgende kosten en het thema duurzaamheid biedt kansen om als vereniging de financiële positie structureel te versterken door bijvoorbeeld het verlagen van energiekosten. 

In april dit jaar heeft de Omgevingsdienst West-Holland een controle uitgevoerd welke energiebesparende maatregelen UVS kan en nog moet nemen om maximaal aan de huidige wettelijke duurzaamheidseisen te voldoen. Uit deze controle is een lijst met duurzaamheidsvereisten gekomen waarop het huidige bestuur verdere actie heeft ondernomen om voor 1 november dit jaar de juiste besparingsmaatregelen te treffen.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

  1. Alle gloei- en hallogeen lampen en LED-tubes worden vervangen door LED verlichting;
  2. Kleedkamers en verlichting in koelcellen en andere ruimtes krijgen deurcontacten of bewegingsmelders waarmee verlichting automatisch aan en uit gaat.
  3. Sommige leidingen (denk aan CV) worden (extra) geïsoleerd;
  4. Er komen waterbesparende douchekoppen in kleedkamers 9 tot en met 12.

Wederom een stevige klus na die van het lekkende en op veel plaatsen in zeer slechte staat verkerende dak. Zoals u van ons mag verwachten is dit direct opgepakt en starten wij zeer binnenkort met het aanpakken en vernieuwen van bovenstaande punten.

Tot slot:

Zoals u weet is het dak inmiddels helemaal gerenoveerd. Zie onderstaande foto’s van Oud naar Nieuw.

Het bestuur van UVS.

4 dagen geledenUVS in het Leids Nieuwsblad
4 dagen geledenWaarom lid worden van UVS?
4 dagen geledenOp weg naar een toekomstbestendig complex