Door: Tom Mentink
Foto Header: Fransine Boeff

Zonder een noemenswaardige kans weg te geven won lijstaanvoerder UVS zaterdag met 4-0 van Van Nispen, dat dit seizoen pas één wedstrijd zegevierde. Daarmee bleef de voorsprong van vijf punten op nummer twee DSO behouden. De Zoetermeerders bleven in het spoor door in de slotfase DoCoS met 3-2 te verslaan.

Bij UVS maakte linksback Tim van Dam zijn basisdebuut. Hij werd na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd door verdediger Mart Spierdijk, die halverwege het duel al was gewisseld en werd gespaard voor de resterende acht competitiewedstrijden. Spierdijk riep vlak voor het eindsignaal Van Dams naam om vanuit het omroephoek.

,,In het begin had ik het nog even lastig’’, zei Van Dam, die normaal gesproken in het tweede team van UVS actief is. ,,Het is natuurlijk wel een verschil van twee naar één, maar het ging steeds beter in de loop van de wedstrijd. Uiteindelijk mag ik best tevreden zijn met dit optreden, maar de titel van man van de wedstrijd werd mij vooral gegund.’’

Van Dam bekroonde zijn debuutdebuut zelfs nog met een assist op Jesse Hulters, die helemaal vrij stond voor de goal en de 2-0 binnenkopte. Even daarvoor had Thijs de Roy van Zuydewijn al voor de openingstreffer gezorgd na een goedlopende aanval. Die voorsprong was meer dan terecht. Van Nispen kon tegen UVS in het eerste half uur alleen maar tegenhouden.

In de tweede helft deden de Leidenaren het rustiger aan. De koploper had weinig te duchten van de hekkensluiter uit De Zilk, die over de hele wedstrijd nauwelijks een kans creëerde. Enrico Geus maakte er met twee goals alsnog een redelijk grote uitslag van: 4-0.

,,Gezien de kansen hadden we er wel wat meer uit kunnen halen’’, vond Van Dam, wiens familie langs de kant stond tijdens zijn basisdebuut. ,,Mijn vriendin, moeder en opa. Ze vinden het natuurlijk leuk om te kijken.’’

Het smaakt naar meer voor Van Dam, die het liefst in de hoofdmacht speelt. ,,Daarvoor speel je in de selectie. Nu door blessures moest ik vanaf het begin spelen, maar het liefst doe ik dat iedere week.’’

Kevin Krishan had liefst achttien spelers tot zijn beschikking. De bezoekers moesten het doen met twaalf man. ,,Zij moesten ook al wisselen voor de pauze en daarna was er voor hen niets meer mogelijk. Dan krijg je dus een ongelijke strijd. Ik heb ook begrepen dat zij een verzoek gaan indienen om terug te mogen vallen naar de vierde klasse na dit seizoen. De groep valt daar uit elkaar. Lijkt me niet leuk om zo door het seizoen te moeten. Maar goed, ik richt mij vanzelfsprekend op UVS.”

De winnende trainer nog eens: ,,Een waardeloze pot als ik eerlijk ben. Van Nispen kwam enkel maar om het spel te vertragen en dat kan ik me nog voorstellen ook. Maar leuk is anders. Ik denk dat we bijvoorbeeld in de eerste helft maar vijftien minuten netto gebald hebben. Het was wachten op die eerste goal en als die dan valt dan kan je verder weglopen. Maar welke uitslag je ook neerzet, op een dag als deze is niets goed genoeg omdat iedereen van mening is dat je hoe dan ook moet winnen. Afijn, we zijn gevrijwaard gebleven van blessures en hebben vier prima doelpunten gemaakt. Het is nu zaak om de maand april goed door te komen. Hopelijk is de buffer dan weer groter en kunnen we met vertrouwen op gaan voor de finale.”

De succesvolle trainer kwam nog even terug op het verlies tegen RCL. ,,Dat was een bittere pil, maar het heeft ook iets moois opgeleverd. Ik hoorde namelijk later dat de groep even met elkaar had gezeten en dat ze zonder de staf bespraken dat dit een incident was en dat de focus weer vol op meer successen ging. Dat vind ik mooi. Het was ook niet zo dat we uit Leiderdorp zijn afgedropen. We hebben daar nog een tijd doorgebracht en het was gezellig. Je moet zo’n nederlaag niet groter maken dan dat het is.”

UVS- Van Nispen 4-0 (2-0). De Roy van Zuydewijn 1-0, Hulters 2-0, Geus 3-0, Geus 4-0.

UVS: Van Wanrooij, Sloos (59. Müller), Spierdijk (45. Pison), Verlaan, Van Dam, Dubbeldeman (59. Leugering), De Roy van Zuydewijn (66. Potjewijd), Hulters (59. Brown), Tavilla, Maatoug, Geus.

Afbeelding

logo LAV

Nog alles even nalezen m.bt. statistieken, Live Verslag…Klik hier

1 week geledenUVS lijdt teleurstellende nederlaag tegen SV Nieuwkoop: 3-1
2 weken geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
2 weken geledenRody Redel keert terug op het oude nest!