Zaterdag 7 maart BVCB JO13-1 – UVS JO13-1. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd leken aanwezig: een zonnige morgen, een vrij nieuw kunstgrasveld en twee ploegen die strijden om weg te komen van de onderste plaatsen. De trainer van BVCB sprak over de laatste kans voor zijn ploeg om in de 3e divisie te blijven.

Al snel in de wedstrijd bleek dat de trainer dit ook in de oren van zijn spelers had geknoopt. BVCB speelde naar z’n mogelijkheden door het balbezit aan UVS te laten, goed te verdedigen en snel te counteren. Dit resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Een vrije trap werd vlak voor het doel binnen getikt. Niks aan de hand, gewoon verder gaan met het strijdplan. Dit bestond uit de tegenstander hoog vastzetten en in balbezit onze snelle aanvallers in stelling brengen. Waar het eerste punt nog een aantal keer mislukte, ging het tweede heel aardig. De kleine keeper van BVCB leek z’n dag te hebben en pakte een paar goede ballen. Zo had hij een hele belangrijke 1-op-1 redding op het schot van Yessin. Het beeld van de eerste helft bleef hetzelfde: UVS probeerde aan te vallen maar liep vaak vast en BVCB kwam er een aantal keer met een scherpe counter uit. Met zo’n goed uitgevoerde counter scoorde BVCB vlak voor rust (4 minuten in de extra tijd) de 2-0. UVS leek verslagen en enkele spelers vielen al teleurgesteld op het kunstgras. Oplappen en dubbel zo hard vechten leek het devies.

Na een motiverende speech in de kleedkamer, kwam UVS herboren en vol adrenaline terug op het veld. BVCB kwam niet meer van de eigen helft af, maar UVS kreeg slechts kleine kansjes. Ineens was daar toch de 2-1. Uit een corner viel de bal voor de voeten van Milan, die niet nadacht en gecontroleerd binnen schoot. De minuten daarna was het nog steeds UVS die de dienst uitmaakte maar de tijd werd steeds korter. 3 wisselingen werden in het team aangebracht. Mareno kwam als extra spits voor centrale verdediger Mick, de snelle Boaz kwam voor Don die net terug is van een blessure, en Roy kwam als rechtsbuiten voor middenvelder Guus. Alles in de 1-tegen-1, volle bak in de duels en oorlog maken voor het doel waren de opdrachten. En na een paar minuten was het raak! Tristan schoot van afstand over de kleine keeper van BVCB … 2-2. Een punt was al mooi na een 2-0 achterstand maar de boys van UVS wilden meer. Daarom gewoon nog steeds alles in de 1-tegen-1 en doorknokken. Zo’n 10 minuten voor tijd zorgde Milan voor de voorsprong. Weer een fraai afstand schot van buiten de 16 meter, 2-3!! Toen begon misschien wel het spannendste deel van de wedstrijd, de voorsprong vasthouden. Mareno ging centraal achterin spelen samen met de heersende Justin. Nu was het UVS wat tegen hield en counterde. Helaas werden de counters niet afgemaakt en ging ook een corner voorlangs. Het bleef spannend tot de laatste minuut. En in plaats dat we 60 minuten speelden, liet de scheidsrechter ons 70 minuten zweten. In de 7e minuut van de blessure tijd kreeg BVCB nog 1 kans. De aanvaller van BVCB was Morris voorbij maar werd genoeg gehinderd, zodat de bal weggehaald kon worden. Eindelijk kwam het fluitsignaal en de ontlading bij de spelers … en de trainer. Wat een comeback en wat een strijdlust. De trainer van UVS is erg trots op zijn spelers.

GisterenBowling night JO14-2