De Krakerrr van de Week leverde al met al niet al teveel spektakel op. Valken’68 speelde zeker geen grootse eerste helft en grossierde in foute passes, maar stond halverwege toch met 1-2 voor op bezoek bij UVS. De Leidse ploeg kwam in een deel van de eerste helft nog goed voor de dag, maar kon zeker na de pauze geen moment imponeren. Uiteindelijk wonnen de Valkenburgers met 1-3 en op basis van de tweede helft ging de winst naar de ploeg die daar het meeste recht op had.

De ploeg van Derek van der Plas startte brutaal en al vroeg claimde Sammy Zandbergen een strafschop na een duwfout van Marvin Sloos. Kennelijk vond arbiter Van Egmond het te vroeg in het duel om de fluit te hanteren of hij zag er niet zoveel kwaad in. Daarna dook kilometervreter Bart Duiker op na een flinke rush. Zijn inzet was echter geen reden voor Delano van Wanrooij om van de leg te geraken.

Geleidelijk aan nam UVS het spel over en dat leverde na acht minuten al een voorsprong op. Tomas Tavilla werd te vrij gelaten en mocht de bal op het hoofd van Mitchell Abdoel plaatsen, die ook al vrij stond in het hart van de Valkenburgse defensie. De spits toonde zijn waarde en liet Joris van Harmelen vissen.

Valken’68 leek onder spanning te staan en leverde gedurende een fase de ballen eenvoudig in. UVS kon de bezoekers zo vastpinnen, maar kwam toch geruime tijd enkel tot niet al te gevaarlijke afstandsschoten. Naarmate de eerste helft verstreek, werd Valken’68 balvaster en kwam er meer balans. Toch hielden weinigen rekening met de gelijkmaker. Die kwam er wel nadat Samet Arikan nog gestuit werd. De bal kwam daarna echter voor de voeten van de gretige Peter Kuijt en de linksback liet Van Wanrooij aan de grond genageld staan.

Met nog meer rooskleurigheid mochten de gasten de kleedkamers opzoeken. Op slag van rust zette Arikan strak voor en Lars Wietsma kwam voor zijn man en boog de score plots om in Valkenburgs voordeel. Een score die tegen de verhouding in was, maar de 1-2 bleek voor UVS achteraf wel een grote tik te zijn geweest.

De Leidse trainer zag dat zijn ploeg worstelde en er lukte maar weinig, zeker niet op de momenten dat het gevaarlijk had kunnen of moeten worden. Valken’68 kwam er regelmatig gevaarlijk uit en was nu de makkelijk voetballende ploeg. Zandbergen had de 1-3 op zijn schoen, maar Van Wanrooij hield zijn ploeg in leven. Abdoel stichtte aan de overkant nog wel enig gevaar, maar de overtuiging was met de noorderzon vertrokken. Opnieuw Zandbergen en de ingevallen Bas van Delft verzuimden de genadeklap uit te delen.

Het vierde doelpunt kwam er alsnog wel. Nu haalde Van Delft wel verwoestend uit na knap voorbereidend werk van Duiker. En zo pakte het zonder onder meer Marc Langeveld en Chris de Lange spelende Valken’68 de eerste driepunter tegen UVS dat niet kon beschikken over o.a. Loyd van der Wilden, Raoul Dubbeldeman en Enrico Geus.

UVS-Valken’68 1-3 (1-2). 8. Abdoel 1-0, 32. Kuijt 1-1, 45. Wietsma 1-2, 90.+3 Van Delft 1-3.

UVS: Van Wanrooij, Sloos, Spierdijk, Verlaan, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Hulters (78. Adima), Maatoug (66. Van Dam), Tavilla (89. Hagi), Abdoel, Tetteroo.

Valken’68: Van Harmelen, Den Hollander, Slootweg, Haasnoot, Kuijt, De Mooij, Wietsma (74. Cooper), Duiker, Redel (74. Van Delft), Zandbergen (90. Dijkhuizen), Arikan.

Met dank aan Saam de Mooij:

1 van 26

GisterenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21
1 week geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
1 week geledenRody Redel keert terug op het oude nest!