Wie voorafgaand het treffen tussen koploper UVS en Kagia, nr. 8 op de ranglijst, naar de bezetting van de dug-outs van beide teams keek, wist dat het in de zonnige Kikkerpolder wel heel raar zou moeten lopen, wilde de thuisploeg zaterdagmiddag het veld niet met winst gaan verlaten. De Leidenaren steken deze competitie al maandenlang in blakende vorm, maar troffen  daarnaast ook een opponent die dusdanig gemankeerd was, dat Kagia-trainer Hein Leliveld slechts twee veldspelers en een keeper als reserves tot zijn beschikking had. Het werd inderdaad een ongelijke strijd in Leiden. De thuisploeg was veel te sterk voor de oranjehemden en de 6-0 overwinning was dan ook een logisch gevolg van de grote krachtsverschillen in het veld én op de bank.

Door Sem Nazloomian

Kagia kampt al het hele seizoen met een blessuregolf en tegen UVS kon Leliveld ook geen beroep op een groot aantal basisspelers die, om diverse redenen, niet inzetbaar waren tegen de Leidenaren. Onder normale omstandigheden zou een uitwedstrijd bij het sterke UVS voor Kagia al een taaie klus zijn, maar nu werd het voor de Lisserbroekers bijna een mission impossible. Tekenend voor de spelersmalaise bij Kagia was dat Leliveld aan het einde van de wedstrijd een beroep moest doen op reservekeeper Nick Baars om als veldspeler te fungeren.

Hoe anders was de situatie op de UVS-bank. Trainer Kevin Krishan kon het zich veroorloven om vijf spelers in de dug-out te laten plaatsnemen, die bij Kagia zonder twijfel basisspeler zouden zijn geweest. De eerste twintig minuten van de wedstrijd lukte het de bezoekers om de poort dicht te houden, maar niet veel later was het toch raak. Jeffrey van Kempen bereikte met een slim steekballetje Boy Tetteroo, die twee pogingen nodig had om Kagia-keeper Aron Wijsman te passeren (1-0). Vlak voor rust verdubbelde Enrico Geus, na goed voorbereidend werk van Thijs de Roy van Zuydewijn, de score.

            Archieffoto. Geheel links met nummer 2 Marvin Sloos, alweer een van de uitblinkers bij veel scorend UVS

Het onmachtige Kagia kon daar aanvallend weinig tegenover stellen en had haar handen vol om de schade in defensief opzicht te beperken. Na rust denderde de UVS-trein over Kagia heen en opnieuw Tetteroo, Abdelkarim Maatoug en invaller Emmanuel Brown (2x) tilden de eindscore naar 6-0. UVS-aanvaller Enrico Geus, door het ontbreken van spits Jim Brugman weer terug in de basis, kon met zijn ploeg terugkijken op een lekkere middag. Na de probleemloze zege tegen Kagia sijpelde het bericht binnen dat runner-up Vitesse Delft met 0-2 van RCL had verloren, waardoor de stemming op het UVS-terras opperbest was.

Geus:,, Het was mooi om weer in de basis te starten en als je als spits ook nog je doelpuntje meepikt, dan is dat extra fijn. Komende dinsdag spelen we de inhaalwedstrijd bij  Westlandia. Zij hebben een goede ploeg, maar als we ook daar weten te winnen dan doen we goede zaken en zetten we de concurrentie op acht punten’’, aldus de Stompwijker tot besluit.

Klik op onderstaande foto’s om te kunnen swipen en te vergroten.

UVS – Kagia 6-0 (2-0).  21.Tetteroo 1-0, 44. Geus 2-0, 51. Tetteroo 3-0, 60. Maatoug 4-0,  70. Brown 5-0, 83. Brown 6-0.

Opstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, S. Verlaan (61. Pison), Spierdijk (61. Van Vliet), Van Kempen, De Roy van Zuydewijn (67. Müller),  Leugering (61. Hulters), Geus (67. Brown)  Maatoug, Tavilla, Tetteroo.

Opstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Modderman, Malhi, Robelus (69. Meulenbroek), Hulsbosch (85. Baars), De Bruijn (64. Bloem), De Ree, Lamboo, Schoone.

logo LAV
1 week geledenUVS lijdt teleurstellende nederlaag tegen SV Nieuwkoop: 3-1
2 weken geledenMilan Werk van Voorschoten’97 naar UVS
2 weken geledenRody Redel keert terug op het oude nest!