Spannend Duel in Lisserbroek: UVS trekt aan het langste eind met 3-4 overwinning op Kagia

In een enerverend duel tussen UVS en Kagia in Lisserbroek heeft UVS uiteindelijk de zege binnengehaald met een terechte 3-4 overwinning. Het was een wedstrijd vol twists, waarbij de bewoners van De Kikkerpolder laat in de tweede helft aan het langste eind trokken.

De eerste helft kenmerkte zich door veel balbezit van UVS, maar de echte grote kansen bleven uit. Kagia hield de verdediging gesloten en loerde op gevaarlijke uitbraken. In de 11e minuut opende UVS echter de score met een prachtige voorzet van Daan van der Zwaan, die door Bart van der Weijden beheerst werd ingeschoten, 0-1. Slechts vier minuten later trok Kagia de stand gelijk na een spaarzame aanval, 1-1. UVS bleef de wedstrijd domineren en vond in de 37e minuut de verdiende 1-2 via Axel Pison. Echter, in dezelfde minuut sloeg Kagia terug met een oplettende Bloem die de 2-2 op het scorebord zette.

Na de rust begon Kagia scherper en kwam al snel op voorsprong met een doelpunt van Rowan Hoeke, 3-2. Op dat moment leek UVS rijp voor de slacht, maar de Leidenaren toonden veerkracht. In het resterende deel van de tweede helft was UVS de betere ploeg. Bart van der Weijden bracht de stand weer gelijk met een knappe goal na een voorzet van Boris Muller, 3-3. De Leidenaren roken de overwinning, en het was opnieuw Van der Weijden die een minuut voor tijd zijn team de belangrijke driepunter bezorgde met zijn derde treffer, 3-4.

Trainer John Hage was na afloop tevreden: “Naar mijn mening een verdiende overwinning, maar deze moest wel van ver komen. Na de 3-2 had ik even het gevoel dat het fout ging omdat we het momentum kwijt waren. Daarna hebben we aangetoond over veerkracht te beschikken. Deze overwinning is lekker voor de ranglijst.” Hage prees met name de hattrick van Van der Weijden: “Bart heeft grote waarden voor dit team op tal van vlakken, maar dat hij nu ook drie keer scoorde, dat is voor hem en de ploeg een aangenaam extraatje.”

Na de 3-4 kreeg UVS nog een kans op een vijfde doelpunt, maar Daan van der Zwaan schoot helaas net naast. Desondanks kon UVS met opgeheven hoofd het veld verlaten na een enerverende strijd in Lisserbroek.