Winnend UVS duwt Kagia dieper in de zorgen.
Door Ruud Fraij- 8 maart 2020

Klik hier voor het fotoverslag van Jack Wolters

Sven Verlaan scoort de 2-0 en viert dit met het publiek

Met een 0-0 ruststand had Kagia wellicht de illusie dat er nog wat te halen was in Leiden. Kort na de thee werd alle hoop in korte tijd aan flarden gereten door een UVS dat in de tweede helft wel zo scherp als een mes was.

In het eerste kwartier van deze wedstrijd bleek voorzichtigheid troef. Allengs trok UVS het initiatief naar zich toe en leek de wedstrijd te controleren. Kagia kwam er echter af en toe slim uit en een doelpunt van de bezoekers behoorde zeker tot de mogelijkheden. Zo spatte een knal van Tijs van der Schinkel af tegen de vuisten van doelman Niels van den Burg en wat later schoot dezelfde speler naast na een prima aanval.

UVS liet zich evenmin onbetuigd. Enrico Geus en Tomas Tavilla zagen een bal op de bovenkant van de lat belanden en Lars Verlaan kopte van dichtbij net naast.

Afbeelding

Boris Müller, overgekomen van Meerburg, maar in de jeugd het blauwwitte shirt dragend: ,,Onze eerste helft was onder de maat. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en de trainer heeft ook zijn zegje gedaan. Het had wel zijn effect, want we kwamen uitstekend uit de kleedkamer. Het ging toen wel heel rap.

En snel ging het. In tien minuten tijd bracht UVS de stand op 3-0 en was Kagia gezien. Toegegeven, twee keer werd een inzet van richting veranderd waardoor Aron Wijsman kansloos was, maar feit blijft dat UVS duidelijk beter bij de les was. Lars Verlaan scoorde nog de 4-0 voordat Van der Schinkel de bal van afstand schitterend in de kruising joeg en de eindstand op 4-1 bepaalde (zie de doelpunten van UVS hieronder)

Müller nog eens: ,,De tweede helft haalden we wel ons niveau wel en dat hebben we volgende week ook zeker nodig als we tegen Valken’68 spelen. We kijken daar naar uit moet ik zeggen, zeker in de wetenschap dat we tegen de toppers onze beste wedstrijden spelen. De competitie is zeker nog niet gedaan. En wil je nog in je verslag vermelden dat ik mijn oude club Meerburg feliciteer met het periodekampioenschap? Knap gedaan.”

Kagia trainer René Ras was berustend na afloop: ,,We deden in de eerste helft goed mee en deelden speldenprikken uit. Dat zijn de momenten die je moet pakken. In de tweede helft zat het op momenten zeker niet mee. Twee klutsgoals en zo kantelde de wedstrijd, zuur dus. We moeten voortborduren op ons voetbal in de eerste helft. Volgens mij hebben we genoeg kwaliteiten om in deze klasse te blijven.”

Omdat Valken’68 ook won blijft het gat met UVS zes punten. Winnen de Leidenaren dan ligt de race om het kampioenschap weer open. Kagia zag de marge met de rode lantaarndrager DoCoS tot een puntje slinken en zal alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

UVS-Kagia 4-1 (0-0). 53, Geus 1-0, 58. Sven Verlaan 2-0, 63. Tavilla 3-0, 69. Lars Verlaan 4-0, 78. Van der Schinkel 4-1.

Opstelling UVS: Van den Burg, Lars Verlaan, Müller, Van der Weijden, Adima (70. Van der Zwaan), De Roy van Zuydewijn, Van Vliet 70. Leugering), Geus, Tavilla, Sven Verlaan, Sloos.

Afbeelding

Opstelling Kagia: Wijsman, Kool, Verdegaal, Lobbezoo, Hoejenbos, Meiland, Sluymer, Van Dijk, Zonneveld, Lamboo (68. Van Beelen), Van der Schinkel.

N.B. Wie kent ze niet? De momenten dat je in een opwelling reageert en daar ogenblikkelijk enorme spijt van heeft. Hoe menselijk is dat. Zo’n moment kende Lars Verlaan enkele minuten voor tijd met de stand van 4-1. Op de doellijn staand sloeg hij het leer uit het doel na een inzet van Kagia. Een fractie van een seconde later drong het tot hem door: rood en een penalty. De penalty zal hem verder worst zijn, de bal werd trouwens over het doel gejaagd door Van der Schinkel, maar de kaart zal hem een schorsing opleveren voor het cruciale duel volgende week tegen Valken’68. De situatie zal hem ongetwijfeld de komende week nog menig maal door het hoofd spoken.