Op zoek naar de opening tegen een muur van verdedigers

UVS wist zaterdag 15 februari niet te winnen van RCL (1-1). Dat resultaat heeft RCL te danken aan de uitblinkende keeper Andrew Bontje. Het elftal van trainer Faizel Soekhai van RCL kon niet anders dan de bus voor het doel te parkeren.

UVS kwam in de 42ste minuut door een schitterende goal van Tomas Tavilla nog op 1-0 maar op slag van rust scoorde RCL uit het niets de 1-1.

En weer een corner waar Daan van der Zwaan in de bovenhoek kopt en Bontje weer redding brengt
Met man en macht wordt bij RCL de bal weggewerkt

Met excuses voor de wind (binnen opname helaas geen optie)

De nababbel bij RCL-UVS
De Het opgenomen interview met Lars Verlaan.

UVS is weer verder achterop geraakt bij lijstaanvoerder Valken’68. De Leidenaren kwamen niet voorbij aan RCL dat op de eigen Bloemerd overeind bleef (1-1). Daarmee werden voor de vierde keer punten gemorst tegen regioclubs door de blauwwitten. De Leiderdorpers koesterden het punt en blijven voorlopig tamelijk veilig in de onderkant van de middenmoot.

RCL kwam in dezelfde formatie binnen de lijnen als vorige week tegen Westlandia. Op de bank namen youngsters Sjors Schouten en Max van Gent onder meer plaats. Patrick van Dullemen en Henk Brandt gaven bij UVS in de voorste linie ook nu weer Isi Adima, Thom de Vries en Tomas Tavilla de voorkeur boven o.a. Daan van der Zwaan en Enrico Geus.

In de eerste vijf minuten was RCL positioneel redelijk vooruit geschoven, maar al snel nam UVS het heft in handen om dat grotendeels ook niet meer weg te geven. De bezoekers lieten de bal vlot rond gaan en RCL moest zich beperken tot tegenhouden. Tavilla was de eerste die Andrew Bontje aan het werk zette. Even later kwamen William van Vliet en Adima tot schietkansen, maar nu hoefde de Leiderdorpse goalie niet op te treden.

Halverwege de eerste helft leek Adima van dichtbij te scoren, maar Thom Wijnalda keerde zijn inzet op de doellijn. De aanhangers van UVS claimden een stafschop, maar scheidsrechter Korbee negeerde de wens.

De bewuste handsbal van Thom Wijnalda in de maak.
De aanvoerder van RCL gaf aan dat hij de bal op zijn borst kreeg.

Kort daarna vond Thijs de Roy van Zuydewijn Bontje weer op zijn pad en kon Max Glasbeek een keer redding brengen. Dat laatste deed de goed spelende Milan Devilee ook een paar keer en zo mocht duidelijk zijn dat UVS dicteerde.

En weer een redding van Andrew Bontje

Tien minuten voor rust kreeg Wijnalda een grote kans. Uit de draai leek de spits de 1-0 te maken, maar Niels van den Burg toonde zich ook een betrouwbare sluitpost. De voorsprong voor de thuisploeg zou zeker ook niet verdiend zijn geweest, maar dat ter zijde. Toch vielen er alsnog twee treffers voor de pauze. Marvin Sloos had de lat nog geteisterd, maar vervolgens liet Tavilla Bontje kansloos. Nog nagenietend van dat doelpunt kwam RCL nog geen 120 tellen later op gelijke hoogte. Een schot van Roy Weenink plofte binnen en nu was Van den Burg kansloos.

Met man en macht wordt bij RCL de bal weggewerkt

De tweede helft kwam overeen met de eerste. Ook nu had UVS veelvuldig het balbezit en RCL liet het zo en probeerde er sporadisch uit te komen. Wel kreeg de Leidse ploeg er meer en meer moeite mee om door de defensie te breken en grote kansen bleef nu uit. Gaandeweg werd er meer geprobeerd van afstand om tot succes te komen, maar Bontje bleek niet meer te kloppen. De inzet van De Roy van Zuydewijn was niet de moeilijkste redding, maar op een geweldige trap van Sloos moest Bontje zich wel uitsloven. De geweldige parade kreeg vlak voor tijd nog een dito vervolg op een kopbal van de ingevallen Van der Zwaan. Bij UVS werden op beide momenten de doelpunten al geteld, maar Bontje redde zijn ploeg op formidabele wijze. Overigens moest Van den Burg daar tussendoor ook nog eenmaal zijn kunsten vertonen. In een 1 op 1 voorkwam de sluitpost een doelpunt van Kai Vijlbrief, die was ontsnapt vanuit de omschakeling.

Zo bleef het dus bij 1-1 en dat was voor UVS een teleurstellend resultaat. Het bleek niet bij machte om de muur te slechten en dat euvel kwam al eerder voorbij dit seizoen. Zo werden onder meer ook al punten gemorst op bezoek bij DoCoS, maar daar zat er eigenlijk ook niet meer in dan een gelijkspel. Nu wel, maar Bontje hield zijn ploeg knap op de been en daardoor stapte RCL als de morele winnaar van het veld.

Uit een corner kopt Daan van der Zwaan de bal in de in de bovenhoek en Andrew Bontje brengt weer redding

RCL-UVS 1-1 (1-1). 42. Tavilla 0-1, 44. Weenink 1-1.

RCL: Bontje, Tromp, Slottje, Devilee, Glasbeek, Van Bemmel, Overduin, Kroneman (56.Verdel), Vijlbrief (82.Van Gent), Wijnalda, Weenink.

UVS: Van den Burg, Sloos, S.Verlaan, Pison, L.Verlaan, De Roy van Zuydewijn (70. Van der Zwaan), Van Vliet, Van der Weijden, Tavilla (89. Geus), Adima (84.Müller), De Vries.

1 week geledenSelectie UVS 24/25
2 weken geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS
1 maand geledenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21