UVS boekte een knappe overwinning onder barre weersomstandigheden op Sportpark De Kikkerpolder, waar de ploeg het opnam tegen sv Nieuwkoop. Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Bos ontvouwde zich een strijd tussen de twee teams.

In de eerste helft was Nieuwkoop duidelijk de dominante partij, beter aan de bal en zorgde voor lastige momenten voor UVS. Al in de openingsminuut liet Nieuwkoop zien wat ze in huis hadden door de lat te raken. De jonge doelman van UVS, Van Belen, bewees zijn waarde door in de 23ste minuut een schot van Nieuwkoop te stoppen. Tot dat moment toonde Nieuwkoop zich als de meer samenwerkende ploeg.

Na de 30ste minuut begon UVS echter beter in de wedstrijd te komen, met twee grote kansen voor Bjorn van Stigt (op aangeven van Tavilla) en Van der Weijden. De tweede helft zag er voor UVS veelbelovender uit, met een verbeterde opstelling (systeem) en meer energie in het team. Kort na de rust, in de 49ste minuut, vuurde Van der Zwaan een schot af op het doel, maar een speler van Nieuwkoop keerde de bal op de doellijn. In de 58ste minuut was het opnieuw Van der Zwaan die gevaar stichtte, maar dit keer bracht de doelman van Nieuwkoop redding.

UVS bleef kansen creëren en wist uiteindelijk in de 73ste minuut de verdiende 1-0 te scoren, met Van der Zwaan als doelpuntenmaker. Daarna kreeg UVS nog twee grote kansen om de voorsprong te vergroten. Echter, in de 81ste minuut ontving Bouthari van UVS een rode kaart en moest de ploeg verder met tien man voor de resterende 17 minuten!. Gelukkig wist UVS met tien man stand te houden en kwam niet meer in de problemen.

UVS toonde veerkracht in de tweede helft, werkte hard en gaat met vertrouwen de winterstop in na deze belangrijke overwinning. De dag werd afgesloten met de Kerst Inn, waar het team ongetwijfeld de overwinning en het harde werk vierde.

UVS 2 speelde met 2-2 gelijk tegen Honselersdijk 2.

Man of the Match Mart Spierdijk met John Erades.

Na de enerverende wedstrijd tussen UVS en sv Nieuwkoop was het tijd voor de jaarlijks terugkerende Kerst Inn met het bekende kerstrad van Frans met zijn assistenten Miranda en Karin, waar gelukkig weer tal van oude bekende gezichten aanwezig waren. De sfeer was bruisend en gezellig.

De Kerst Inn trok een grote menigte, die zich vermaakte met lachende gezichten en dansende mensen. De ambiance was gevuld met de feestelijke geest van de naderende kerstdagen, en de aanwezigen genoten van de gelegenheid om samen te zijn na de intensieve voetbalstrijd onder de muzikale klanken van zanger Jeffrey van Es.

Bekijk hieronder enkele beelden van de Kerst Inn, waar vriendschap en sportiviteit hand in hand gingen. De ruimte was gevuld met het geluid van vrolijke gesprekken en het klinken van glazen, waardoor de Kerst Inn een memorabele afsluiting werd van de sportieve dag.

Klik op bovenstaande foto’s voor een vergroting

Als voorproefje op het nieuwe jaar en om de feeststemming vast te houden, is het raadzaam om zaterdag 6 januari alvast in uw agenda te noteren. Op die dag staat de nieuwjaarsreceptie op het programma, met diverse wedstrijden van UVS en LSVV. Bovendien wordt de avond extra spannend gemaakt met een Pub Quiz, geleid door een bekende Nederlander. Zorg ervoor dat u deze datum vrijhoudt voor een sportief en gezellig begin van het nieuwe jaar!