Hieronder de verslagen van bovengenoemde wedstrijd van Haaglanden voetbal en Leiden Amateurvoetbal.

UVS speelt SVC’08 ‘van de mat’

Beker Groep 1 poule 12: UVS speelt SVC’08 ‘van de mat’

De eerste bekerontmoeting moest SVC’08 het opnemen tegen de kampioen uit de competitie van het afgelopen seizoen. Tijdens de zomerstop en transferperiode is het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen aanmerkelijk groter geworden. Waar SVC’08 in de competitie nog redelijk mee voetbalde, kwam het er nu werkelijk niet aan te pas.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Stefan van Egmond werd duidelijk dat SVC’08 een zware middag tegemoet ging. Raul Dubbeldeman en Loydd van de Wilden liepen op de vleugels hun tegenstander voorbij alsof ze er niet stonden. In de veertiende minuut knalde Enrico Geus met een prachtig afstandsschot de bal in de kruising en nog geen minuut later na een aanval over de linkervleugel mocht Raul Dubbeldeman de 2-0 intikken.

Klik op de foto’s voor een vergroting

Tot de achtendertigste minuut wist SVC’08 haar tegenstander van scoren af te houden toen was het Thomas Tavilla die 3-0 aan tekende. De enige aanvallende mogelijkheid die SVC’08 daar tegenover kon stellen was een schot van Tristan Dufour, dat kundig werd gestopt door de Leidse doelman.

Na rust was de eerste kans voor SVC’08, maar Bjorn Blazer mikte naast. Daarna voerde UVS de score met regelmaat op. In de achtenveertigste minuut schoot Loyd van de Wilden diagonaal achter doelman Wesley Storm: 4-0. In de negenenzestigste minuut maakte Enrico Geus uit een vrije trap zijn tweede goal: 5-0. Daarna was het de beurt aan invaller Mitchell Abdoel die de eindstand met twee doelpunten op 7-0 bepaalde.

© Haaglanden Voetbal

Moeiteloos begin in de districtsbeker voor UVS

Door: Kevin Beerenfenger

Op de Kikkerpolder in Leiden speelde UVS de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. SVC ’08 uit Wassenaar werd met 7-0 opzij gezet door de blauwwitten in de strijd om de districtsbeker.

Vanaf het eerste fluitsignaal bezette de ploeg van Kevin Krishan de helft van de bezoekers. Het was alleen weinig effectief en UVS kreeg na tien minuten zelfs een waarschuwing van de tegenstander die vorig seizoen nog in dezelfde competitie uitkwam. Norvin Mercera bleek een tandje te snel voor Mart Spierdijk waardoor hij kon voorgeven. In het centrum verloor Sven Verlaan het duel van Sherdinant Michel die via de paal mocht intikken.

Scheidsrechter Stefan van Egmond had echter hands geconstateerd en keurde het doelpunt af. Het bleek een dus een defensief slippertje zonder gevolgen. De voorhoede en het middenveld van UVS stonden echter wel op scherp en deden de Wassenaarse aanval snel vergeten. Na een kwartiertje spelen kapte Enrico Geus zichzelf vrij in een kansrijke positie en trapte de bal van afstand net onder de kruising in het doel. Nog geen minuut later deed Loyd van der Wilden vanaf links waarvoor hij gekomen was: zijn tegenstander passeren en voorgeven op, in dit geval op Raul Dubbeldeman, die 2-0 maakte. R

Rond de eerste drinkpauze begon het er bij UVS verdedigend ook beter uit te zien en had SVC verder helemaal niets meer te vertellen. Een tweede assist van Van der Wilden bereikte Tomas Tavilla die de bal er alleen nog maar in hoefde te lopen. Krishan was ondanks de voorsprong allerminst tevreden en maande zijn ploeg om door te schuiven, ook van achteruit. Na afloop verklaarde hij: ,,Ik wilde niet dat we op onze lauweren gingen rusten bij die 3-0 stand. We moeten zelfvertrouwen opbouwen in ons spel. Dat krijg je niet door dit soort wedstrijden alleen maar uit te spelen. Je moet druk blijven zetten.”

Net als in de eerste helft namen de blauwwitten na rust de regie snel in handen. De beweeglijke Dubbeldeman slalomde wat af en vond na een klein uur spelen opnieuw Van der Wilden. Die snelde naar binnen en haalde uit richting de verre hoek: 4-0. ,,Ik heb bij UVS in de jeugd gespeeld en het voelt goed om weer met mijn maatjes van vroeger op het veld te staan. Uiteraard was ik er op gefocust om mijzelf voor het team te bewijzen en dat lukte. Deze vorm wil ik graag vasthouden het komende seizoen”, blikte een tevreden Van der Wilden na afloop terug.

Geus zat ook lekker in de wedstrijd en tekende voor het vijfde doelpunt in het voordeel van de Leidenaren. Vlak voor deze rake vrije trap van Geus was Mitchell Abdoel ingevallen voor het laatste half uur. Vanuit de media was al duidelijk geworden dat Abdoel graag dominant is in het vijandelijke doelgebied. Dat bewees hij op deze middag en hij luisterde zijn officiële debuut met de laatste twee doelpunten van deze bekerwedstrijd op. De scorende speler zelf: ,,Eerlijk gezegd zit het wel in mijn spel dat ik contact zoek met tegenstanders ja. De bedoeling is dan dat ze te veel op mij gaan focussen waardoor er ruimte ontstaat voor mijn teamgenoten. Geduldig loer ik daarop en nu was ik daar succesvol mee. Tegenstanders weten dat ook wel van me vandaar dat ze nog wel eens verhaal komen halen, maar dat kan ik wel hebben.”

Krishan afsluitend: ,,Ik vond het een nuttige wedstrijd. Vooral aan het einde bleven we professioneel ondanks dat SVC er het laatste kwartier onnodig hard in ging. Wij hebben natuurlijk een paar dribbelaars ertussen lopen en op een bepaald moment gaf ik aan dat 5-0 ook prima is. Je moet op zo’n moment niet meer onnodig met die bal gaan lopen, want onze tegenstander strafte dat genadeloos af. Het maakt mij dan toch trots dat we ondanks het harde spel van SVC toch nog twee doelpunten maakten.”

UVS – SVC ’08 7-0 (3-0). 14. Geus 1-0, 15. Van der Wilden 2-0, 38. Tavilla 3-0, 55. Van der Wilden 4-0, 70. Geus 5-0, 82. Abdoel 6-0, 88. Abdoel 7-0.

Opstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Verlaan (63. Adima), Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Tavilla (57. Maatoug), Geus, Hulters, Van der Wilden (57. Abdoel), Spierdijk (63. Leugering)

Opstelling SVC ’08: Storm, Martina, De Bruin, Soonieus (35. Meere), Markering, Dufour, Spaans (46. Rog), Hughes (46. Balzer), Mercera, Roosberg, Michel (75. Kuijper).