UVS leek de laatste tijd weer wat in betere doen. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten behaald, maar de Leidenaren zijn na de 2-1 nederlaag bij mededegradatiekandidaat HVV weer helemaal terug bij af. Directe handhaving is, met nog zes competitiewedstrijden te gaan, uit het zicht, en ook het ‘behalen’ van de p/d-nacompetitie zal voor de blauw-witten nog een stevige klus gaan worden.

De kans dat het verblijf van de blauw-witten in de eerste klasse tot één seizoen beperkt zal blijven wordt met de week groter. Na het vorig seizoen, met overmacht behaalde, kampioenschap van de tweede klasse leken de Kikkerpolder-bewoners zich te mogen gaan opmaken voor een langdurig verblijf op een hoger niveau, maar de realiteit van vandaag de dag is een hele andere. UVS kan tot nu toe terugkijken op een zeer onrustig seizoen op allerlei vlakken (trainer Kevin Krishan vertrok tussentijds en ook het UVS-bestuur veranderde, na interne conflicten, van samenstelling) en van het rooskleurig geschetste toekomstbeeld is na de nederlaag bij concurrent HVV niet veel meer over. De achterstand op de Hagenaars, die op de laatste p/d-plek staan, is opgelopen tot vijf punten en alleen een sterke eindsprint kan de formatie van interim-trainer Aart Jan van Boksel nog behoeden voor een hernieuwde kennismaking met de tweede klasse.

UVS-aanvaller Loyd van der Wilden verwoordde het na de teleurstellende voetbalmiddag in de Hofstad als volgt: ,,Deze nederlaag komt heel hard aan. Tot vlak voor tijd staat het nog 1-1. In dat geval pak je in ieder geval nog een puntje, maar dan gaat het toch nog mis. Ik had aan het begin van het seizoen echt geen rekening gehouden met dit scenario. De kampioensploeg van vorig seizoen is bij elkaar gebleven en daarnaast kregen we er ook nog een aantal goede spelers bij. Als je dan ziet dat DSO, die we vorig jaar ruim voorbleven op de ranglijst, met zo goed als dezelfde ploeg als vorig jaar,  nu koploper is in onze klasse, dan krab je jezelf weleens achter de oren. Ik blijf ervan overtuigd dat we voldoende kwaliteit in onze selectie hebben om ons te handhaven, maar de tijd begint te dringen en we moeten nu echt aan de bak’’, aldus de vleugelspits tot besluit.

HVV – UVS 2-1 (1-1) 20. Jakobs 1-0, 45. Tavilla (strafschop) 1-1, 89. Van Wijngaarden 2-1.

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, Verlaan, Spierdijk, Van Kempen, De Roy van .Zuydewijn, Dubbeldeman, Tavilla, Tetteroo, Hulters, De Vries, Van der Wilden.

Foto met dank aan Haaglandenvoetbal.nl, Patrick Gorlee

2 weken geledenTopscorerslijst allertijden UVS 1
4 weken geledenSelectie UVS 24/25
1 maand geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS