De spanning is voelbaar op Sportpark Elsgeest wanneer de wedstrijd tussen Foreholte en UVS van start gaat. UVS, vastbesloten om punten te pakken, begint de wedstrijd met volle energie. In de openingsminuten creëert UVS meteen een kans, maar de scherpe schietpoging van Isi Adima wordt gestopt door de alerte doelman van Foreholte, Meeuwissen.

Foreholte reageert met gevaarlijke aanvallen, waarbij de druk op de verdediging van UVS wordt opgevoerd. Een voorzet vanaf links zorgt voor een veelbelovende situatie, maar niemand van Foreholte weet de bal te raken. Het blijft vooralsnog 0-0.

Naarmate de eerste helft vordert, blijft de strijd gelijk opgaan, met beide teams die kansen creëren maar niet weten te scoren. Isi Adima van UVS blijft een constante bedreiging vormen voor de verdediging van Foreholte, maar zijn schoten worden keer op keer gestopt.

Net voor rust krijgt Foreholte een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar de opkomende back kan niet voorbij de doelman van UVS komen. De eerste helft eindigt met een stand van 0-0, waarbij beide teams op zoek zijn naar de openingstreffer.

Foreholte trapt af voor de tweede helft, vastbesloten om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Er zijn geen wissels bij UVS, maar het spel hervat met hernieuwde intensiteit.

Al snel in de tweede helft krijgt Foreholte een grote kans uit een voorzet, maar de kopbal gaat net naast. UVS blijft echter gevaarlijk tegenprikken, met Abdelkarim Maatoug die van eigen helft tot aan de zestienmeter van Foreholte slalomt, maar zijn pass bereikt net niet de beoogde ontvanger.

In de 57e minuut is het echter Foreholte dat de score opent. Een slordige terugspeelbal van Nacimento Da Cruz van UVS wordt genadeloos afgestraft, en Foreholte komt op een 1-0 voorsprong.

In de slotfase van de wedstrijd vergroot Foreholte de voorsprong naar 2-0 dankzij een kopbal uit een vrije trap, waardoor de beslissing lijkt te zijn gevallen. UVS probeert nog terug te komen, maar een laatste doelpunt in blessuretijd zorgt voor de definitieve 3-0 overwinning voor Foreholte. De bal wordt van dichtbij hard ingeschoten en verandert nog van richting door een UVS-verdediger, waardoor de keeper van Belen kansloos is.

Het laatste fluitsignaal van de middag klinkt in de 92ste minuut en de wedstrijd eindigt met een 3-0 overwinning voor Foreholte.