UVS begon de eerste helft met vastberadenheid en overwicht, maar slaagde er niet in om dit momentum vast te houden in de tweede helft, wat resulteerde in een 4-2 nederlaag tegen SVC’08.

In de eerste helft liet UVS zien waar het toe in staat was. Met scherpe passes creëerde het elftal van trainer Hage talloze kansen en beloonde zichzelf met twee doelpunten. UVS kwam nog wel in de 17e minuut op achterstand, gevolgd door een gelijkmaker van Tomas Tavilla, die de tussenstand op 1-1 bracht in de 24e minuut.

Axel Pison zette UVS zelfs in de 34ste op een 1-2 voorsprong. Ondanks het initiatief van SVC’08 met een vroege openingsgoal in de 17e minuut, was het UVS dat de rust inging met een 1-2 voorsprong.

Na de rust leek UVS echter een schim van zichzelf. Persoonlijke fouten en een gebrek aan collectieve samenwerking resulteerden in een ommekeer in het spel. SVC’08 maakte slim gebruik van de situatie en scoorde achtereenvolgens drie doelpunten, waaronder een counter in de laatste minuten van de wedstrijd, waarbij de verdediging van UVS alles of niets speelde.

In de tweede helft kwam UVS niet meer in zijn gebruikelijke ritme, terwijl SVC’08 steeds sterker werd en de overwinning naar zich toe trok. De moedige pogingen van UVS om terug te komen in de wedstrijd werden tenietgedaan door de vastberadenheid van SVC’08.

Het is duidelijk dat wedstrijden winnen begint met strijd en overtuigingskracht, iets wat UVS in de eerste helft toonde maar in de tweede helft miste. Met lessen om uit te trekken uit deze wedstrijd kijkt UVS vooruit naar de volgende uitdaging.