De afgelopen jaren heeft UVS fors moeten inleveren op het aantal teams in met name de bovenbouw van de jeugd. Reden voor het huidige jeugdbestuur om hard aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een voetbalprogramma en te kijken naar de organisatiestructuur waarmee het streven is om in 2028 (weer) de meest aantrekkelijke jeugdopleiding van de regio Leiden te worden. Een ambitie die gestalte moet krijgen ongeacht het niveau en leeftijdscategorie van de spelers binnen UVS.

De rol van een technisch coördinator

Om daar te komen heeft het jeugdbestuur onder andere trainers en teamleiders uitgedaagd om zich door te ontwikkelen naar technisch coördinator. Ze hebben gezocht naar de juiste mensen die trainingservaring hebben en/of over goede sociale en didactische vaardigheden beschikken en waar nodig gediplomeerd zijn of bereid zijn de nodige diploma’s te halen. Zij die onze kernwaarden kennen en die verder weten over te brengen op een team van vrijwillige en betaalde trainers. En inmiddels heeft het jeugdbestuur voor alle leeftijdscategorieën de juiste mensen weten te vinden.

De technisch coördinatoren worden aangestuurd door de Technische Commissie (hierna: TC) die onder andere als taak heeft de kaders voor de voetbalkant van de jeugdopleiding neer te zetten. Samen zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van alle trainingen continu verbetert met als resultaat: spelers die volop plezier en vriendschap ervaren en bovenal creatief, zelfstandig, zelfbewust, fysiek sterk en multi-inzetbaar zijn.

Vanaf het seizoen 2023/24 zijn er 5 technisch coördinatoren voor de volgende leeftijdscategorieën:

  • Ukken en JO7;
  • JO8 en JO9;
  • JO10 tot en met JO12;
  • JO13 en JO14;
  • JO15 tot en met JO19.

Hieronder stellen de coordinatoren van de JO14-JO15, JO11-JO13 en de JO8en JO9 aan u voor.


Richard Groeneweg

Mijn naam is Richard Groeneweg en ik ben 47 jaar oud.

Met ingang van het seizoen 2023-2024 neem ik bij UVS de rol van Coördinator Middenbouw JO13 en JO14 op mij.

Op 7-jarige leeftijd ben ik zelf in verenigingsverband actief gaan voetballen bij Lugdunum. Op 15-jarige leeftijd maakte ik de overstap naar UVS en heb daar 1 seizoen met veel plezier en succes op het hoogste jeugdniveau in de B-regionaal (nu JO-16) gespeeld.

In dat seizoen bij UVS ben ik gescout door Feyenoord Rotterdam en heb toen op 16-jarige leeftijd de overstap gemaakt naar Feyenoord Rotterdam, waar ik 2 seizoenen in de A-landelijk (nu JO17 en JO18) heb mogen spelen. Op 18-jarige leeftijd heb ik de kans gekregen om door te stromen naar het 2e Elftal (nu Feyenoord O21/Jong Feyenoord), waarin ik ook 2 seizoenen heb gespeeld.
Helaas heb ik nèt niet de sprong naar 1e Elftal kunnen maken. Dat was op dat moment een grote teleurstelling, maar ik kijk nu met plezier en trots terug op die bijzondere en mooie periode.

Alhoewel ik als professioneel voetballer niet geslaagd ben, heb ik uiteindelijk als amateurvoetballer nog vele mooie en succesvolle jaren gekend. Zo heb ik op 20-jarige leeftijd de overstap gemaakt van Feyenoord 2 naar FC Lisse zaterdag 1. In mijn eerste seizoen werden we kampioen in de Hoofdklasse A zaterdag (nu 2e Divisie).

Na 4 seizoenen FC Lisse zaterdag 1, heb ik op 24-jarige leeftijd de overstap gemaakt naar ARC zaterdag 1, dat in dezelfde Hoofdklasse A (nu 2e Divisie) uitkwam. Sportief gezien was dat helaas geen succes. Na twee seizoenen degradatievoetbal, degradeerden we uiteindelijk naar de 1e Klasse zaterdag (nu 3e Divisie). Voor mij persoonlijk was dát het moment om na 10 jaar voetballen buiten mijn stad Leiden terug te keren naar waar ik vandaan kwam.

Op 26-jarige leeftijd keerde ik daarom terug bij UVS – op dat moment nog een gerenommeerde zondagvereniging –, dat met het 1e Elftal uitkwam in de 1e Klasse zondag (nu 3e Divisie), en vond een nieuwe uitdaging om met het 1e Elftal kampioen te worden en te promoveren naar de Hoofdklasse A zondag (nu 2e Divisie). In mijn 2e seizoen is dat ook gelukt, maar helaas konden we ons niet in de Hoofdklasse A zondag (nu 2e Divisie) handhaven.
Uiteindelijk heb ik 5 seizoenen voor UVS zondag 1 gespeeld, waarvan ik 4 seizoenen in de 1e Klasse zondag (nu 3e Divisie) en 1 seizoen in de Hoofdklasse A zondag (nu 2e Divisie) heb gespeeld.

In 2007 ben ik op 31-jarige leeftijd, mede door blessureleed – hamstringblessures –, als actief speler gestopt. Bewust heb ik toen gekozen voor het nemen van afstand van het voetbal, om ruimte te kunnen maken voor andere zaken die het leven mooi maken.

In 2017 ben ik wederom teruggekeerd bij UVS, maar toen samen met mijn oudste zoon. Hij is begonnen bij de Ukken en heeft zich stapsgewijs met passie en plezier ontwikkeld via de JO8-3, JO9-4, JO10-2 en JO11-2 naar de selectie van de JO13-2 en dit seizoen JO13-1. Als trotse ouder en oud-voetballer volg ik zijn verrichtingen natuurlijk op de voet. Mooi om te zien, dat hij met zijn eigen unieke kwaliteiten zijn eigen pad volgt. Vanzelfsprekend ondersteun ik hem daarbij door er altijd voor hem te zijn, maar hem ook de vrijheid te geven om zijn eigen pad in zijn eigen tempo te laten volgen.
Datzelfde geldt voor mijn jongste zoon. Ook hij is begonnen bij de Ukken en is via de JO8-6, JO8-3 en JO9-2 dit seizoen actief in de JO10-2. Fantastisch, om hem ook met zoveel enthousiasme en plezier aan het werk te zien.

En dat gun ik elke speler van UVS. Daarom draag ik met ingang van het komende seizoen graag actief mijn steentje bij om een voetbalklimaat te creëren, waarin alle spelers positief worden gestimuleerd om ieder op hun eigen niveau met passie en plezier te groeien… En wie weet, zien we over een aantal jaren veel van onze huidige jeugdspelers terug in UVS 1!


Saïd Ait el Houssi

Graag stel ik mijzelf aan u voor.

Mijn naam is Saïd Ait el Houssi, en ik ben de nieuwe Coördinator Onderbouw van UVS. Ik ben 40 jaar oud en woon samen met mijn vrouw en 3 kinderen in Voorschoten.

Van jongs af aan heb ik al een passie voor voetbal. Ik heb dan ook jarenlang als voetballer gespeeld, en heb daarbij veel ervaring opgedaan. Ook heb ik de nodige ervaring als trainer en heb ik verschillende teams succesvol begeleid.

Als coördinator ben ik het komende seizoen verantwoordelijk voor de ondersteuning van de JO10, JO11 en JO12 teams. Daarnaast blijf ik trainer van mijn huidige team dat volgend seizoen verder gaat als JO11-1. Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt, en dat onze leden zich optimaal kunnen ontwikkelen als voetballer. Daarnaast vind ik het belangrijk dat onze club een veilige en gezellige plek is waar iedereen zich thuis voelt.

Als coördinator ben ik altijd op zoek naar manieren om onze club te verbeteren. Heeft u ideeën of suggesties? Dan sta ik daar altijd voor open.

Ik heb er heel veel zin en geloof echt in een wederopstanding van de UVS opleiding!

Met sportieve groet,

Saïd Ait el Houssi


Khalid Maayad

Mijn naam is Khalid Maayad en vanaf volgend seizoen ben ik een van de coördinatoren van de jeugdafdeling van UVS.

Ik ben al jarenlang trainer en heb altijd met veel plezier gevoetbald in de regio Leiden. In die tijd heb ik ook veel ervaring opgedaan. Ik geef met veel enthousiasme training aan de jeugd en zorg ervoor dat alle zaken die daarbij komen kijken goed geregeld zijn.

Als coördinator van de onderbouw heb ik een aantal belangrijke taken. Zo ben ik verantwoordelijk voor het ondersteunen van de trainers van de JO8 en JO9 teams, en zorg ik ervoor dat alles op rolletjes loopt. Ook werk ik samen met de andere coördinatoren om de ontwikkeling van de jeugdspelers te bevorderen en ervoor te zorgen dat ze plezier hebben in het voetbal.
Ik hecht veel waarde aan goede communicatie met ouders en spelers, zodat iedereen op de hoogte is van de activiteiten van de club en eventuele veranderingen. Ook vind ik het belangrijk om een positieve sfeer te creëren waarin spelers zich kunnen ontwikkelen en plezier kunnen hebben.
Als iemand die altijd in Leiden heeft gewoond, ben ik blij om te zien dat er zoveel interesse is in onze voetbalclub. Ik ben vastbesloten om onze club verder te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat alle kinderen die bij ons voetballen de best mogelijke ervaring hebben.

Ik kijk ernaar uit om jullie en jullie kinderen te verwelkomen bij onze voetbalclub. Mocht je vragen hebben of meer willen weten over mijn rol, dan kun je altijd contact met me opnemen.

Met sportieve groet,

Khalid Maaya

GisterenUVS nu ook op LinkedIn te vinden
GisterenKikkerpolder toernooi Jo8 t/m Jo11
EergisterenTalentendagen JO16-1 van start