UVS – ARC

UVS oefende zaterdag met twee combinatie elftallen tegen ARC en Valken’68. Om 12:00 uur trapte UVS af tegen ARC en de eerste helft kwam UVS met redelijk voetbal op een 2-0 voorsprong door goed uitgespeelde aanvallen en dito goals van Isi Adima en Benk Driessen. In de tweede helft was het spel van UVS een stuk minder dan in de eerste helft maar werd er uiteindelijk afgesloten met een 2-1 overwinning.

Selectie UVS: Delano van Wanrooij, Axel Pison, Lars Verlaan, Jasper Potjewijd, Bjorn van Stigt, Mike Hensing, Boris Müller, Benk Driessen, Daan van der Zwaan, Isi Adima, Siyabonga Mthiyane, Tim van Dam, Sjors Hermsen, Daan Karremans, Stijn van Stigt, Jay Niersman.

UVS na rust langs Valken`68 (3-6) na 3-1 achterstand

Het was weer ouderwets vertoeven op Sportpark ’t Duyfrak, prima voetbalweer en zeker voor een vriendschappelijke wedstrijd was er behoorlijk veel publiek. Ondanks Corona maakt de vereniging uit Valkenburg een prima periode door. Het aantal leden blijft groeien, niet in de laatste plaats door de nieuwe en fraaie woonwijk. Daarnaast is het complex om door een ringetje te halen en dus wappert de roodgele vlag uitbundig.

Ondanks dat de bezoekers in inloopshirts aantraden, ontspon zich een echte wedstrijd. Onder de nieuwe hoofdtrainer Kevin Krishan hebben de blauw-witten er al een aantal succesvolle oefenwedstrijden op zitten. Valken’68 begon aan hun eerste oefenwedstrijd en had er net een hele trainingsweek opzitten.

Dat de Duyfrak-bewoners op een 2-0 voorsprong kwamen, had mede te maken met de sluitpost van de Leidenaren. Eerst ging hij bij een hoekschop onder de bal door en kon Jacco van de Bent inkoppen en even later schoot hij de bal tegen de storende Marc Langeveld aan. Na een vloeiende aanval deden de Kikkerpolders wat terug, maar even later was het “Leidenaar” Rody Redel die met een fraai afstandsschot de ruststand op het scorebord bracht (3-1). Beide teams zochten voetballend de opbouw en de ruststand was al met al ietwat geflatteerd. Raul Dubbeldeman deed bijvoorbeeld zijn naam eer aan en schoot twee keer tegen de paal.

Aanspeelpunt en aanvoerder Langeveld: ,,Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik ben zeker niet ontevreden over ons en mijn eigen spel in de eerste helft. Ik speel hier al weer vijf jaar en heb het prima naar mijn zin en na tien maanden stonden we te popelen om weer de wei in te gaan en het is een heerlijk gevoel. Ik ben hier helemaal op mijn plaats na talloze omzwervingen via Katwijk, Jong FC Twente, IJsselmeervogels en wederom Katwijk, waar ik nog steeds woon en hoop dat ik kan  bijdragen dat Valken een stabiele eersteklasser wordt.”

Na de rust kwam er bij de gastheren een compleet nieuw team in het veld en dat had zijn weerslag op de wedstrijd. Onder andere Enrico Geus en Tomas Tavilla scoorden beiden tweemaal, waarbij de fraaie vrij trap van Tavilla en het schitterende afstandsschot van Geus niet onvermeld mogen blijven.

De snelle en behendige Geus: ,,De tweede helft speelde ik in de spits en dan is het altijd lekker als je dan ook nog twee keer scoort. Het was natuurlijk na de rust een andere wedstrijd. Wij speelden ook met vier wissels, maar die jonge jongens passen zich moeiteloos aan en wij bleven op zoek naar een hogere score. Het niveau op de training is echt hoog en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen en dan gaan we zien waar we eindigen.”

De score had uiteindelijk hoger uit kunnen vallen, maar alle aanwezigen hebben naar alle waarschijnlijkheid eindelijk weer veel plezier aan een heerlijke voetbalmiddag beleefd. En als de middag dan ook nog wordt afgesloten wordt met een optreden van Danny Plezier dan……

Valken`68-UVS 3-6 (3-1). 9. Van de Bent 1-0, 23. Langeveld 2-0, 31. Brugman 2-1, 38. Redel 3-1, 47. Maatoug 2-3, 55. Tavilla 3-3, 66. Geus 3-4, 80. Geus 3-5, 84. Tavilla 3-6.

Basisopstelling Valken’68: Blikman, Ravensbergen, De Lange, Van Egmond, Kuyt, De Mooij, Van Duin, Redel, Langeveld, Van de Bent, Erdogan.

Basisopstelling UVS: Niels Van den Burg, Marvin Sloos, Sven Verlaan, Ruben Leugering, Jeffrey Van Kempen, Thijs De Roy van Zuydewijn, Raul Dubbeldeman, Jesse Hulters, Jim Brugman, Enrico Geus, Tomas Tavilla.

Kevin Krishan, Henk Brandt en Ton de Rooij mogen terugkijken op een lange voetbaldag, waarin zij weer wat wijzer zijn geworden. Met twee overwinningen en een spelersgroep die de komende weken ruimer wordt en steeds meer minuten in de benen krijgen kan de staf met een positieve blik naar de komende weken vooruit kijken.