Wedstrijdverslag UVS tegen HVV: Eindstand 2-2

De spanning was voelbaar op De Kikkerpolder toen de scheidsrechter het laatste fluitsignaal blies, waarmee de wedstrijd tussen UVS en HVV tot een einde kwam. De eindstand was 2-2, maar gezien het spel (en zeker in de tweede helft) van UVS had er vandaag meer ingezeten. Bij UVS ontbraken overigens  Adima, Lagerberg, van der Vlist, Van Dam en Müller.

Op onderstaande foto de selectie van UVS als aandachtig toeschouwers bij UVS 2

De eerste opwinding van de wedstrijd kwam in de 8e minuut, toen UVS een veelbelovende aanval opzette. Echter, Cuvelier maakte hands, wat de veelbelovende aanval tenietdeed.

De 20e minuut bracht een uitstekende aanval van UVS, maar daar werd te weinig uitgehaald. Het spel werd even stilgelegd in de 26e minuut vanwege een blessure bij een HVV-speler die ongelukkig tegen de boarding was gekomen. UVS wenst genoemde speler veel sterkte met zijn herstel.

Een enorme kans voor HVV deed zich voor in de 31e minuut, waarbij de HVV-speler alleen op UVS-keeper van Belen afging maar op de paal schoot. In de 37e minuut kwam Dean Hulters met een voorzet, maar Dubbeldeman kwam net tekort om de 1-0 in te schieten. In de 40e minuut zette Dubbeldeman Hulters met een splijtende pass alleen voor de keeper, maar de scheidsrechter floot vanwege een blessure bij een HVV-speler in de 16 van UVS?

Vlak voor het rustsignaal brak UVS de impasse. In de 45e minuut maakte Tom Kerkhoff de openingstreffer, nadat de keeper van HVV twee keer knap redding had gebracht. Nog geen twee minuten later en vlak voor rust scoorde HVV de 1-1 door onoplettendheid bij UVS.

Het was o.a. in de Businessruimte van UVS weer gezellig druk

Vlak na rust waren het Spierdijk met een kopbal en Dubbeldeman met een kans waar laatstgenoemde geblesseerd bij raakte en het veld moest verlaten.

In de 71ste minuut zette Dean Hulters van der Zwaan alleen voor de keeper maar laatstgenoemde raakte de bal verkeerd.

In de 76e minuut zette UVS een prachtige aanval op. Matoug gaf voor, en Van der Zwaan zorgde voor de terechte 2-1 voorsprong. Twee minuten later, in de 78e minuut, bracht HVV echter ongelooflijk uit een spaarzame aanval de stand weer gelijk. De 2-2 was een feit.

De laatste minuten waren vol actie. In de 88e minuut dacht UVS al de winnende treffer te hebben, maar de bal belandde in het zijnet na een inzet van Dean Hulters. In blessuretijd, in de 90 +4e minuut, werd Van Der Weijden slachtoffer van een schandalige overtreding, wat voor opschudding zorgde op het veld.

Helaas eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, en UVS zal ongetwijfeld met gemengde gevoelens terugkijken op deze ontmoeting.

De volgende uitdaging wacht volgende week zaterdag tegen Kagia (uit), maar eerst staat er doordeweeks een oefenwedstrijd tegen 3e divisionist Quick op het programma. Het belooft een interessante confrontatie te worden, vooral voor trainer John Hage, die zijn carrière bij Quick begon en nu zijn huidige ploeg UVS leidt. Daarnaast zal trainer Paul van der Zwaan zijn oude club UVS treffen, waar zijn zoon Daan momenteel deel uitmaakt van de selectie.