UVS Leiden is de nieuwste samenwerkingspartner van de AZ Voetbalschool. In het AFAS Stadion werd donderdag door vertegenwoordigers van AZ en de Leidse club de overeenkomst ondertekend.

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild.

Kennismaking

Het eerste contact tussen AZ en UVS Leiden werd al gemaakt in de corona periode. “We hebben waardevolle inzichten ontvangen over het opleiden van spelers en hoe AZ dit in de praktijk brengt”, vertelt Jaap van der Marel, technisch lid van UVS. “Daarnaast zijn we uitgebreid rondgeleid over het AFAS Trainingscomplex en hebben we veel informatie gekregen over de AZ Voetbalschool. Het is prettig dat AZ gemakkelijk te benaderen is en altijd bereid is advies te verstrekken wanneer wij daarom vragen.

‘Frisse wind”

Er waait een frisse wind door onze UVS organisatie met onder andere een nieuwe missie en visie voor de jeugdopleiding. Wij geloven in de groei van alle spelers, ongeacht hun niveau. Wij denken dat AZ ons kan helpen onze doelen te bereiken door kennis uit te wisselen die nuttig is voor onze trainers en kaderleden. AZ heeft zelf aangetoond met een sterke missie en visie en veel geduld concrete successen te kunnen behalen, zoals het winnen van de UEFA Youth League. Dat inspireert ons.

“Zwagerman”

We zijn blij in UVS Leiden weer een nieuwe partnerclub voor de AZ Voetbalschool te hebben gevonden”, vertelt Dennis Zwagerman, naast zijn trainerschap van AZ Onder 11 is hij ook nauw betrokken bij de AZ Voetbalschool. “De club is bezig met een mooi project en wij zijn vanuit AZ blij daarin te kunnen helpen. Voor onszelf biedt deze samenwerking kansen in het vinden van nieuw talent in de Randstad en daar zijn wij natuurlijk ook hartstikke blij mee.

Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl

EergisterenMeld je aan voor het UVS klusteam!
3 dagen geledenKledingsponsor worden?
6 dagen geledenZomerstop