Districtsbeker, groep 1, poule 17- UVS revancheerde zich voor de nederlaag tegen Alexandria’66 van vorige week. Na een 1-0 ruststand won de Leidse tweedeklasser met 5-0 van RVC’33 en daardoor heeft de ploeg van Patrick van Dullemen en Henk Brandt nog kans op het bereiken van de tweede ronde. Een goed resultaat tegen Spartaan’20 is dan wel vereist op de derde speeldag in dit bekertoernooi.

Mart Spierdijk zette zijn handtekening onder de 1-0 via een rake kopbal uit een hoekschop. Na de wisseling van speelhelft kwam er een kwartet aan doelpunten bij. Daan van der Zwaan zorgde voor de 2-0 uit weer een hoekschop van Bart van der Weijden.

Het duo vond elkaar ook voor de 3-0, maar nu in omgekeerde volgorde. Enrico Geus profiteerde van slordigheden bij de Reeuwijkers en stelde Tomas Tavilla in staat de 4-0 te laten afdrukken.

Andermaal Geus stond aan de basis van het tweede doelpunt van Van der Weijden.

Voor de pauze counterden de gasten af en toe gevaarlijk, maar na de 2-0 was het verzet gebroken bij de ploeg waar Dennis Olman eerder trainer was. UVS miste diverse basiskrachten, maar had dus uiteindelijk geen moeite deze noot te kraken.

Logo Leiden Amateur Voetbal
GisterenUVS geeft niet thuis tegen Kagia
7 dagen geledenNabeschouwing HVV vs UVS
3 weken geledenRCL domineert UVS met verpletterende 0-5 overwinning