Districtsbeker- Uiteraard heeft UVS de prioriteiten gesteld op de competitie, maar de Leidenaren zijn ook in het bekertoernooi (Rabobank LAV Cup en de districtsbeker) nog actief. Eerder schakelden de manschappen van Patrick van Dullemen en Henk Brandt TOGB al uit via strafschoppen. Dit keer moest een andere eersteklasser eraan geloven, hoewel de thuisploeg daar ook nu pingels voor nodig had. Het deerde de pret niet, want de nummer vier uit de tweede klasse C liet andermaal zien opgewassen te kunnen zijn tegen een ploeg die een klasse hoger uitkomt.

In de eerste helft had UVS overduidelijk het beste van het spel. RVVH kwam in de openingsfase zelfs tweemaal goed weg. Tomas Tavilla kreeg via Isi Adima en Enrico Geus twee grote kansen. Een verdediger en doelman Danny Spelde voorkwamen Leidse treffers.

Ook daarna dicteerde de tweedeklasser zonder echt groots te spelen. De Ridderkerkers kwamen evenwel veel fletser voor de dag. De 1-0 had alsnog voor de pauze gemaakt kunnen worden, maar Boris Müller sprong slordig om met de hem geboden ruimte. De bezoekers kwamen tot geen enkele kans of fatsoenlijke aanval.

Na de rust werd het spelbeeld wel anders. De schwung was er bij UVS uit en RVVH pakte meer de regie, zonder overigens tot grootse daden te komen. Toch viel de 0-1 na een niet goed verwerkte hoekschop van de nummer tien uit 1B. Brandon Könemann profiteerde. UVS kreeg het geruime tijd niet voor elkaar om nog voor het doel van de opponent te komen en een uitschakeling naderde.

Die kwam er echter niet. Bart van der Weijden, ingevallen omdat de middenvelder afgelopen week ziek was geweest, pakte al snel een hoofdrol. Met behulp van een lichaamsdeel van een der Ridderkerkers liet hij een bal in de bovenhoek ploffen.

RVVH kreeg daarna nog wel twee grote kansen om alsnog zegevierend de Kikkerpolder te verlaten. Könemann stuitte echter op Niels van den Burg, die zo vertrouwen kon tanken voor de eventuele strafschoppenserie. In de extra tijd kreeg Gino Boers het voor elkaar om een bal vanaf twee meter over te krijgen.

Er moest vervolgens een winnaar komen via strafschoppen. Ibrahim El Koubai miste op 1-1 en zo kreeg UVS de kans om de overwinning te pakken. De net als Van der Weijden ingevallen Daan van der Zwaan miste ook, maar de uitstekend fluitende Spaans meende dat sluitpost Spelde te vroeg bewogen had. Bij zijn tweede poging lukte het de aanvaller wel om te scoren en daarna kon Geus de beslissende penalty benutten. Van der Weijden, Tavilla, Lars Verlaan faalden eerder eveneens niet bij de Leidenaren.

Morgen wordt bekend welke tegenstander UVS gaat treffen. Dan vindt namens de loting plaats, die ook rond 11 uur op deze website zal worden geplaatst. De volgende clubs behoren ook bij de beste zestien: FC Rijnvogels, Smitshoek, HBS, RKAVV, Sportlust’46 en Capelle (hoofdklassers), Heinenoord, Forum Sport, TAC’90 en Den Hoorn (eersteklassers), SVC’08, DOSR en RKDEO (tweedeklassers), Aarlanderveen (derdeklasser) en Quick Boys 2.

Opstelling UVS: Van den Burg, Sloos, S. Verlaan, Pison (83. Van der Zwaan), L. Verlaan, Müller, Van Vliet (70. Van der Weijden), Tavilla, Geus, Adima, De Vries (32. Leugering).

Beluister hier nog een vraaggesprekje met Geus die de vijfde strafschop benutte:

Afbeelding
De keeper van RVVH brengt redding bij weer een corner van UVS
1 week geledenSelectie UVS 24/25
2 weken geledenSoufiane Boukhidous van LFC naar UVS
1 maand geledenNiet de verdiende beloning tegen EMM ’21